Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Yönetmelik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yönetmelik nedir? Yönetmelik ne demek? Yönetmelik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yönetmelik Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yönetmelik:
Devlet örgütü içinde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların daha çok kendi iç bünyelerini, kendi alanlarını ilgilendiren ve kendi çalışma yöntemlerini düzenleyen kurallar bütünü.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Yönetmelik:
Yasa ve tüzüklerin uygulanmasında görevlilere yol göstermek, yasa ve tüzüklere aykırı olmamak üzere bir ya da birkaç bakanlık ve belediyelerce çıkarılıp resmi gazetede yayımlanan nesnel kuralların tümü.
Hukuk Terimi Olarak Yönetmelik:
Devlet örgütü içinde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların daha çok kendi alanlarını ilgilendiren, çalışma yöntemlerini düzenleyen hukuk kuralları.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yönetmelik:
Yasa ve tüzüklerin uygulanmasında görevlilere yol göstermek, yasa ve tüzüklere aykırı olmamak üzere bir ya da birkaç bakanlık ve belediyelerce çıkarılıp resmi gazetede yayımlanan nesnel kuralların tümü.
Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Yönetmelik:
Bakanlar Kurulu, Başbakanlık, bakanlıklar ve kamu tüzelkişilerince kendi görev alanlarını ilgilendiren kanun ve tüzük hükümlerinin nasıl uygulanacağını göstermek amacıyla çıkarılan düzenleyici idari işlemdir. Yönetmelik; tüzüğe, kanuna ve Anayasa’ya aykırı olamaz.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Yöntem: Nasıl sorusuna cevap veren ve bir amaca göre hazırlanmış araştırma planı.
Yüce Divan: Anayasa Mahkemesi.
Yüksek Hakem Kurulu: Grevin yasak olduğu işyeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinden belirli bir zaman içinde anlaşma sağlanmaması üzerine, toplu sözleşmenin imzalanmasına mutlak anlamda yetkili kuruldur.
Yüksek Katlı Bina: 10 kat veya daha yüksek katlı bina.
Sekreter: Yöneticinin kurum veya kuruluş içindeki dışındaki kişilerle iletişimini, günlük, haftalık çalışma programının uygulanmasını sağlayan, yöneticinin günlük işlerini organize eden, yazışma ve dosyalama işlemlerini yürüten kişidir.
SEKRETER MESLEĞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü