Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Yönetmelik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yönetmelik nedir? Yönetmelik ne demek? Yönetmelik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yönetmelik Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yönetmelik:
Yasa ve tüzüklerin uygulanmasında görevlilere yol göstermek, yasa ve tüzüklere aykırı olmamak üzere bir ya da birkaç bakanlık ve belediyelerce çıkarılıp resmi gazetede yayımlanan nesnel kuralların tümü.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Yönetmelik:
Yasa ve tüzüklerin uygulanmasında görevlilere yol göstermek, yasa ve tüzüklere aykırı olmamak üzere bir ya da birkaç bakanlık ve belediyelerce çıkarılıp resmi gazetede yayımlanan nesnel kuralların tümü.
Hukuk Terimi Olarak Yönetmelik:
Devlet örgütü içinde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların daha çok kendi alanlarını ilgilendiren, çalışma yöntemlerini düzenleyen hukuk kuralları.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yönetmelik:
Devlet örgütü içinde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşların daha çok kendi iç bünyelerini, kendi alanlarını ilgilendiren ve kendi çalışma yöntemlerini düzenleyen kurallar bütünü.
Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Yönetmelik:
Bakanlar Kurulu, Başbakanlık, bakanlıklar ve kamu tüzelkişilerince kendi görev alanlarını ilgilendiren kanun ve tüzük hükümlerinin nasıl uygulanacağını göstermek amacıyla çıkarılan düzenleyici idari işlemdir. Yönetmelik; tüzüğe, kanuna ve Anayasa’ya aykırı olamaz.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Bağımsızlık: Bağımsız olma durumu veya niteliği, istiklal.
Dil: İnsanların düşündüklerini ve duyduklarını bildirmek için kelimelerle veya işaretlerle yaptıkları anlaşma, lisan.
Benzerlik: Birbirinden ayrı olan şeylerin birçok belirtilerde uyuşması durumu.
Farklılık: Farklı olma durumu, ayrımlılık, başkalık.
Sit Alanı: Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları ile önemli tarihi olayların yaşandıkları yerler ve tespiti yapılmış doğal güzellikleri ile korunması gerekli alanlardır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü