Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) nedir? Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) ne demek? Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Yontma Taş Devri (Paleolitik devir):
Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı MÖ 10.000 ile MÖ 5500 yılları arasındaki dönemdir.
Bu dönem, taşların yontularak bir takım araç ve gereçlerin elde edildiği bir dönemdir.
İnsanlar vahşi hayvanlardan korunmak için gruplar halinde mağaralarda, ağaç kavuklarında yaşamaktadır. Mağara duvarlarında bu döneme ait resimlere rastlanmıştır. Bunlar sanat tarihinin ilk yapıtları olarak görülür.
Bu devirde Buzul Çağı yaşandığı için insanlar tarımsal üretim yapamamışlar, hayatlarını avcılık ve toplayıcılık yaparak sürdürmüşlerdir.
İnsanlar avcılık ve toplayıcılığın etkisiyle göçebe olarak yaşamışlardır.
Benzer Tarih Terimleri
Maden Devri: Ateşin keşfi insanların madeni işlemesine olanak tanımıştır. İnsanlar sırasıyla bakır, tunç ve demiri işleyerek araç-gereç, silah ve eşya yapmıştır. Bu sıralamada madenlerin doğada kolay bulunabilme ve işlenebilme özellikleri etkili olmuştur.
Ayukı: Ayuki eski Türk devletlerinde hükümetin adıdır. Hunlardan itibaren yönetimle ilgili kararlar almak ve alınan kararları uygulamak amacıyla devlet yetkililerinin bulunduğu ayukı (bakanlar kurulu) adı verilen kurul oluşturulmuştur. Ayukının başında "aygucı" veya "üge" adı verilen bugünkü başbakan bulunurdu.
Üge: Eski Türk devletlerinde Hükümet Başkanı (Başbakan).
Ötügen: Türklerin yeryüzünde ilk var olduğu ve oradan Dünya'ya dağıldığı kabul edilen yerin adı.
Eşkal Defteri: Osmanlılar zamanında çeşitli devlet hizmetlerinde kullanılmak üzere toplanan Hristiyan çocuklarının kimliklerine dair bilgilerin bulunduğu defter.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü