Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) nedir? Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ne demek? Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE):
Yurt içinde ticarete konu olmak üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir. (Domestic Producer Price Index - D-PPI)
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Zamanaşımı Süresi: Banknotun tedavülden kaldırıldığı tarihten başlayarak değerini tamamen kaybedeceği 10 yıllık süredir. (Redemption Period)
Yurt İçi Talep: Nihai yurt içi talep ve stok değişiminin toplamıdır. (Domestic Demand)
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE): Yurt dışına ihraç edilmek üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir. (Non-Domestic Producer Price Index - NDPPI)
Yönüne Göre Yatırım İlkesi: Yönüne göre yatırım ilkesi, doğrudan yatırımın yönünün, bir başka deyişle yatırımın yurt içine mi, yurt dışına mı yapıldığının belirlenmesine dayanmaktadır. (Directional Principle)
Yeniden Yapılandırma: Bir finansal piyasa altyapısı kuruluşun, katılımcı temerrüdü veya (iş, operasyonel veya diğer yapısal zayıflıklar gibi) diğer nedenlerle ortaya çıkan ve normal mekanizmaların kullanılmasına rağmen çözülememiş olan herhangi bir karşılanmamış kayıp, likidite sıkışıklığı veya sermaye yetersizliği probleminin çözülmesi amacıyla, bağlı olduğu ilgili mevzuat, kendi iç kural ve prosedürleri ve sözleşmeye bağlı yükümlülükleri ile uyumlu olarak, önceden oluşturulmuş ancak tükenmiş olan finansal kaynakların ikmal edilmesi ve çeşitli likidite düzenlemelerini de içeren tüm faaliyetleridir. (Restructuring)
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü