Eğitim Sitesi

Yurttaş Askerlik Nedir? Yurttaş Askerlik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Yurttaş Askerlik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yurttaş Askerlik nedir? Yurttaş Askerlik ne demek? Yurttaş Askerlik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yurttaş Askerlik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Yurttaş Askerlik:

Fransız devrimi ile ortaya çıkan milliyetçilik akımıyla doğmuştur. Buna göre halkın tamamı vatanın savunulmasından sorumludur. Askerlik maddi kazanç için değil vatani bir görev olarak yapılır.


Benzer Tarih Terimleri

Artı Ürün: İnsanların ana ihtiyaçlarının karşılanması için inşaat malzemesi, kumaş, yiyecek, içecek gibi malzemelere ihtiyaçları vardır. Bu ana ihtiyaçlar tam olarak karşılandıktan sonra üretilen ürünler artı ürün olarak adlandırılmaktadır. Artı ürün ihtiyaç dışı olarak fazla üretilmiş ürünlerin bütünüdür.

Artı ürün, eski çağlarda madenin gelişmesiyle, madeni aletlerin insan yaşamına dâhil olması sonucunda ortaya çıkmıştır.

Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu: 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve eğitimde birliği ve laikliği esas alan kanundur.

Tamu: Eski Türklerde bugünkü cehennem kelimesinin eş anlamlısı.

Sekülerizm: Toplumda ahiretten ve diğer dini, ruhani meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki hareket.

Divan-ı İnşa: Selçuklularda, “Tuğrai” adı verilen kişi tarafından yönetilen ve her türlü iç ve dış yazışmalardan sorumlu olan makamdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü