Eğitim Sitesi

Zahir Nedir? Zahir Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Zahir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Zahir nedir? Zahir ne demek? Zahir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Zahir Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Zahir:

Açık, belli.


Hukuk Terimi Olarak Zahir:

Açık


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Zâhir:

- Ez-Zâhir : Allahü teâlânın Esmâ-i hüsnâsından (güzel isimlerinden). Varlığında şek ve şüphe olmayan, her eserinde varlığına deliller, işaretler bulunan yüce Allah.

- Açık, görünen, dış görünüş, insanın dış görünüşü.

- Fıkıh usulü ilminde; sevk edilmediği, kendisi için buyrulmadığı mana, açıkça ve kolayca anlaşılan lafız (söz).


Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

Zahit: Şeytanın hile ve tuzaklarına, aşırı istek ve tutkulara karşı durabilen, dünya nimetlerine gereğinden fazla bağlanmayıp kendini Allah'a vermeye gayret eden; bu sayede ahlaken ve ruhen gelişen kimse.

Vahiy Kâtibi: Allah tarafından gönderilen buyrukları yazan kimse. Peygamber efendimize gelen vahiyleri, onun emri ile yazan sahabilere verilen isim.

Vaftiz: Hıristiyanlıkta yeni doğan çocuğa ilk günahı silmek ve onu Hıristiyanlaştırmak amacıyla yapılan kutsal işlem.

Vacip: Yapılması gerekli, zorunlu olan. Dince yükümlü sayılan insanların yerine getirmesi zorunlu olan işler, farz emirler. İslam hukuk bilginlerinin çoğu, vacibi farz anlamında kullanmışlardır. İslam fıkhında yapılması farz seviyesinde olmayan fakat sünnetten daha kuvvetli olan dini hükümler.

Vaaz: Cami, mescit vb. yerlerde vaizlerin yaptığı, genellikle öğüt niteliği taşıyan dini konuşma. Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini doğruluğa, iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü