Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Zan terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Zan nedir? Zan ne demek? Zan hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Zan Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Zan:
İnsanlar hakkında iyi veya kötü düşünce beslemek, zan ikiye ayrılır. Hüsnü Zan ; İnsanlar hakkında iyi fikir güzel düşünce beslemektir. Güzel bir huydur. İnsanları birbirine yaklaştırır. Kendileri iyi ve temiz olan insanlar başkalarını da öyle görürler.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Zan:
Sanma, sanı.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Zan:
Şüphe, tereddüt, şek, sanma, sanı. Doğruluğu ya da yanlışlığı kesin olarak kanıtlanmayan şey.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Zebur: Allah'ın Davud (as)'a gönderdiği kutsal kitap, içinde ilahiler, güzel sözler, dualar ve zikirler yer almaktadır. Allah'ın gönderdiği şekli koruyamamış ve değişikliğe uğramıştır.
Zilhicce: 1. Kamerî ayların on ikincisi.
2. Eski Arap geleneğine göre içerisinde savaş yapılması yasak olan dört haram aydan biri. Haram aylar; recep, zilkade, zilhicce ve muharremdir. Hac ve kurban ibadetleri zilhicce ayı içerisinde yerine getirilir.
Zâhir: - Ez-Zâhir : Allahü teâlânın Esmâ-i hüsnâsından (güzel isimlerinden). Varlığında şek ve şüphe olmayan, her eserinde varlığına deliller, işaretler bulunan yüce Allah.
- Açık, görünen, dış görünüş, insanın dış görünüşü.
- Fıkıh usulü ilminde; sevk edilmediği, kendisi için buyrulmadığı mana, açıkça ve kolayca anlaşılan lafız (söz).
Ahzab: 1- Bölükler, kısımlar, gruplar.
2- Hendek Savaşı'nın diğer bir adı, birçok müşrik grup bu savaşa katıldığından bu isim verilmiştir.
Ashabı Suffa: Fakir, kimsesiz, bekar olan, Arap kabilelerinden Müslüman olup Medine'ye göç eden ilim yapmak isteyenlerin Mescid-i Nebi'nin bitişiğinde yatılı olarak kalanlara suffe ehli, suffe ashabı denir.İlk yatılı okul. Peygamberimiz bizzat onların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenirdi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü