Eğitim Sitesi

Zeamet Nedir? Zeamet Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Zeamet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Zeamet nedir? Zeamet ne demek? Zeamet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Zeamet Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Zeamet:

1. Osmanlı Devleti'nde yıllık geliri yirmi bin ile yüz bin akçe arasında olan ve belli hizmetleri karşılığında orta derecedeki devlet görevlilerine maaş karşılığı bırakılan topraklardır.

2. Fetih sırasında devlete ait araziden savaşçılara ve bir kısım devlet ve saray memurlarına kılıç hakkı olarak verilen toprak. (Zeamet, 1840 yılında kaldırıldı).

3. Yıllık geliri 20.000-100.000 akçe olan arazilerdir.


Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Zeamet:

Osmanlı'da dirlik arazilerinin bir bölümü.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zeamet:

Osmanlı Devleti'nde yıllık geliri 20 000 ile 100 000 akçe arasındaki topraklara denirdi. İkinci derecedeki memurlara verilirdi. Alaybeyleri, kapıcıbaşı, Divan kâtipleri gibi.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Zeamet:

Tımar.


Benzer Tarih Terimleri

Yahudi: Hz. Musa'nın dinine bağlı olan, Musevi.

Yakınçağ: 1789 Fransız Büyük Devrimi'nden bu yana olan zaman dilimi.

Yakındoğu: Avrupa'ya göre Akdeniz'in doğu kıyısında yer alan ve Ortadoğu ülkelerinden Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail ve Mısır'ın içinde bulunduğu coğrafya bölgesi.

Yargıtay: Mahkemelerce verilmiş olan yargıların yolunca olup olmadığını denetleyen yüksek yargı kurulu.

Yasa: Devletin yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan, uyulmadığı zaman belli yaptırımlarla karşılaşılan kural.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü