Eğitim Sitesi

Zenit Nedir? Zenit Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Zenit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Zenit nedir? Zenit ne demek? Zenit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Zenit Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Zenit:

Gözlemcinin bulunduğu noktadaki düşey doğrultusunun, gök küresini deldiği kabul edilen noktadan, gözlemcinin çevren düzlemi üstünde bulunan nokta, başucu.


Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

Astrofizik: Gök cisimlerinin fiziksel yapıları yanında gerek gök cisimlerinde ve gerek yıldızlar arası ortamdaki madde ve ışınım arasındaki etkileşimler ile ilgilenir.

Astrofiziğin temel konusu gök cisimlerine baktığımızda gördüklerimizi ve gökyüzü olaylarının nedenlerini açıklayan kuramları oluşturmak ve geliştirmektir. Yıldız fiziği.

Astromatematik: Çekim kuvveti altındaki gök cisimlerinin yörüngelerinin hesaplanması, gözlemsel verilerin sayısal olarak değerlendirilmesini konu edinir.

Astrokimya: Gök cisimlerinin ve yıldızlar arası ortamın kimyasal yapısı ile ilgilenir.

Astrobiyoloji: 1. (Dünya dışı yaşam bilimi), Dünya'dan teleskoplarla yapılan gözlemlerde ve gönderilen uzay araçlarından elde edilen verilere göre Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde yaşam belirtisine henüz rastlanmamıştır. Bununla birlikte Güneş ötesi gezegenlerdeki olası yaşam belirtilerini keşfetmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bilim insanları bu konuya ilişkin kuramsal çalışmalar da yapmakta ve Samanyolu'nun hangi bölgelerinde yaşam olasılığının daha yüksek olacağını, Güneş ötesi yaşamın izlerini nerelerde ve ne tür yıldızların etraflarında aramak gerektiği konusunda varsayımlarda bulunmaya çalışmaktadır.

2. Evrenin herhangi bir yerindeki canlı yaşamın oluşumu ve gelişimi ile ilgilenir.

Arkeoastronomi: Eski çağlardaki astronomi hakkında fikir sahibi olabilmek için arkeolojik kalıntılar üzerinde yapılan çalışmaları kapsar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü