Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Zihniyet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Zihniyet nedir? Zihniyet ne demek? Zihniyet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Zihniyet Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Zihniyet:
Edebiyatta, bir edebi eserde bulunan görüş ve düşünüş biçimini ifade eden kavram.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Zihniyet:
Bir dönemdeki sosyal, siyasi, idari, adli, askerî, dinî güçlerin, sivil toplum örgütlerinin, ticari hayatın, eğitim etkinliklerinin birlikte oluşturdukları ortam ve bunların hiçbirine indirgenemeyen duygu, anlayış ve zevk bütünü.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Zihniyet:
Belli bir düşünme yolu.
Benzer Edebiyat Terimleri
Ziyade: Müstezatta kısa mısralara verilen ad.
Açık Mektup: Bir kişiye seslenen ancak başkalarının da okuması için gazete veya dergilerde yayımlanmak amacıyla yazılan mektup.
Ağıt: 1. Bir ölünün, gençliğini, güzelliğini, iyiliklerini, değerlerini; arkada bıraktıklarının acılarını ya da büyük yıkımlarının acıklı etkilerini dile getiren halk şiiri türü.
2. Bir ölünün ardından onu yüceltmek amacıyla söylenen halk şiiri. Divan Edebiyatı'nda mersiyenin karşılığıdır.
3. Ölen bir kimsenin gençliğini, güzelliğini, iyiliklerini, değerlerini, arkada bıraktıklarının acılarını, büyük felaketlerinin acılı etkilerini dile getiren söz veya okunan ezgi.
Anlatımcılık: Sanat ve edebiyatı sanatçının kişiliğini temel alarak açıklamaya çalışan kuram. Bu kavrama göre bir duygunun varolabilmesi; onun dile getirilmesine bağlıdır ve dille biçimlendirilmemiş bir duygunun varlığından söz edilemez.
Bağfiil: Fiillerden oluşan, cümlede belirteç olarak kullanılan fiil soylu sözcük.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü