Antibiyotik Nedir? Antibiyotik Hakkında Kısaca Bilgi

Antibiyotik Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Antibiyotik:
Mikroorganizmaların büyüme ve çoğalmasını önleyen ve onları öldüren maddeler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Antibiyotik:
1. Özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, mikropların gelişmesini durdurup onları öldürebilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin gibi maddelerin ortak adı.

2. Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen streptomisin, penisilin gibi kimyasal maddeler.

3. Bakterilerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç.

 

Biyoloji Terimi Olarak Antibiyotik:
1. Herhangi bir mikroorganizma ya da bitki tarafından, başka bir mikroorganizmayı öldürmek veya çoğalmasını durdurmak için üretilen madde.

2. Mikroorganizmalar tarafından üretilen, seçici toksik özelliğe sahip ve düşük derişimlerde etki ederek hastalık yapan mikroorganizmaları öldüren veya büyümesini durduran antimikrobiyal madde.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antibiyotik:
1- Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen penisilin gibi kimyasal maddelerin genel adı.

2- Bitkilerde özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin, streptomisin vb. maddelerin ortak adı.

3- Bakterilerin üremesini engelleyen ya da öldüren; genellikle mantarlardan, bitkilerden ya da yapay olarak elde edilen ilaç grubu.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Antibiyotik:
Mikropların (bakterilerin) büyümesini durduran ya da yavaşlatan ilaç.

 

Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri:

Emulsifiyerler: Emulsifiyerler yağ ve suyun birbiriyle bütünleşmesine yardım eden katkılardır.

Ben Mari: Yiyeceklerin kaynayan su buharında pişirilmesi.

Antioksidanlar: Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vüc

Katkı Maddeleri: Katkı maddeleri genellikle görünüşü, tadı, kaliteyi geliştirmek veya gıdayı korumak amaçlı kullanılırlar. Doğal olarak da besinlerde bulunabilen içeri

K Vitamini: Faydaları : Kanın pıhtılaşması için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarYeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri.

Lipit: Yapı ve bazı özellikleri yönüyle yağlara benzeyen maddeler. Yağlar basit bir lipittir. Fosfolipit, lipoprotein, glikolipit gibi bileşik lipitler vardı