Damıtma Nedir? Damıtma Hakkında Kısaca Bilgi

Damıtma Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Damıtma:
1- Bir sıvıyı buharlaştırıp, oluşan buharını yoğunlaştırarak ayrıştırma işlemi.

2- Gaz hâlindeki bir maddeyi soğutucu yardımıyla sıvı hâle dönüştürme.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Damıtma:
Bir sıvıyı kaynatıp buharlaştırdıktan sonra oluşan buharı yoğunlaştırarak farklı bir kapta yeniden sıvı olarak elde etme yani saflaştırılması işlemi. Tuzlu su damıtılırsa tuz ve su birbirinden ayrılır.

 

Benzer Kimya Terimleri:

Çözücü Ekstraksiyonu: Farklı çözücülerdeki çözünürlüğün farklı olmasından yararlanarak bir karışımın bileşenlerini ayırma prosesi.

Jelatin: Genellikle hekimlik ve fotoğrafçılıkta kullanılan, hayvanların kemik, kıkırdak vb. dokularından veya bitkisel yosunlardan elde edilen saydam, renksiz,

Bulutsu: Yıldızlar arasında bulunan boşluklarda yer alan ve yıldızların yaydıkları ışık enerjisi ile görünür hâle gelen yoğun gaz ve toz bulutları, nebula.

Soygaz: Kimyasal reaksiyonlara karşı ilgisiz elementler. Periyodik tablodaki 8A grubu elementleri.İnert veya asal gaz olarakta bilinirler.

Molarite: Çözeltinin bir litresinde çözünmüş olarak bulunan maddenin mol sayısıdır. M harfi ile gösterilir ve birimi mol/litre dir. M = n / V n = çö

Gaz Kanunları: Gazların basınç, hacim, sıcaklık ve mol sayısı nicelikleri arasındaki ilişkilerin incelenmesine gaz kanunları denir.