Havale Nedir? Havale Hakkında Kısaca Bilgi

Havale Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Havale:
Bir işi veya bir şeyi başka birine bırakmak, ısmarlamak. Borcun bir zimmetten başka bir zimmete intikal etmesi. Borçlu kimsenin alacaklıyı, alacağını almak üzere bir başkasına göndermesi.

 

Hukuk Terimi Olarak Havale:
Yollama ödeyicisinin, para, değerli kağıtlar veya benzeri nesneleri, yollayıcı hesabına yollama alıcısına ödemek ve yollama alıcısının da bunları kendi adına teslim almak üzere yetkili kılındığı sözleşme.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Havale:
Bir para nakil işlemi. Bu işlem ile, bankanın bulunduğu şehirdeki diğer şubelerine ya da başka şehirlerdeki şubelerine para gönderilir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Havale:
Bir çeşit çırpınmalı, bazen ateşli de olabilen hastalık.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Havale:
Çoğu zaman bayılma, yüksek ateşle beraber ortaya çıkan çırpınma krizleri.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Havale:
Çoğu zaman bayılma, yüksek ateşle beraber ortaya çıkan çırpınma krizleri.

 

Siyaset Terimi Olarak Havale:
Kanun tasarı ve teklifleri ile tezkerelerin TBMM Başkanlığı'nca görüşüleceği komisyonlara gönderilmesidir. Kanun tasarı ve teklifleri ilgili daimi komisyonlara tali ve esas olarak, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereler Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a, bütçe ve kesin hesap kanunu tasarıları ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Havale:
Postahane veya banka kanalıyla birisine para gönderme, yollama.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Havale:
Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK ve tezkerelerin TBMM Başkanlığınca, görüşüleceği komisyonlara gönderilmesidir. Kanun tasarı ve teklifleri ile KHK’ler, tali veya esas olarak ilgili daimi komisyonlara; yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereler Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona; bütçe ve kesinhesap kanunu tasarıları ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilir.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Muallâkat-i Seba (Muallâkati Seba): Yedi askı. Kur'an henüz nazil olmadan, Cahilliye Devrinde, meşhur Arap şairlerinin en beğenilmiş şiirlerinden, Kâbe'nin duvarına astıkları yedi meşhur

Zikretmek: Adını söylemek, sözünü söylemek, anmak.

Hz. Ali: İlk müslümanlardan, Peygamber (sav)' in amcası Ebu Talibin oğlu, Peygamber (sav)' in soyunun devam ettiği damadı, dördüncü halife.

Eyyam-ı Nahr: Kurban kesme günleri demektir. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günleridir.

Levh-i mahfuz: Olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu bir İlâhî muhafaza levhası; İl

Ehl-i Kitap: 1- Peygamberimizden önce kendilerine ilahi kitap gönderilen Yahudi ve Hıristiyanlar. 2- Bozulmuş olan bir semâvî dîne inanan kâfire (Ehl-i kitâb) y