Küreselleşme Nedir? Küreselleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

NASA: ABD ulusal havacılık ve uzay dairesi

Astronomi (Gök Bilimi): Gök cisimlerinin uzaydaki durumlarını, hareketlerini fiziksel ve kimyasal yapılarını inceleyen bilim.

İndirgenmiş Sıcaklık: Yeryüzünde sıcaklığın enleme bağlı dağılışını gösteren haritalar çizilirken yükseltinin sıcaklık üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak için indirgenmi

Akifer: İçinde suyun birikip akabildiği geçirgen kayaç bölümü. İçinde yer altı suyu bulunduran tabakadır. Kalkerli katmanlar içinde oluşan su rezervuarları.

Fosil: Jeolojik devirler boyunca yaşamış canlıların kayalar ve toprak içinde bulunan taşlamış kalıntılarına fosil denir.

Tan Vakti: Güneşin doğuş anı, gün ağarması