Performans Nedir? Performans Hakkında Kısaca Bilgi

Performans Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Performans:
Oyuncunun önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirdiği veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerisini gösterim amacıyla sergilediği seyirlik.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Performans:
1. Elde edilen başarı, verim gücü, başarım, takat sınırı.

2. Fiziksel aktivite sırasında o aktivitenin gerektirdiği fizyolojik, psikolojik ve biyomekanik verim.

3. (Psikolojide) Dile bağlı olmayan yetenek.

 

Sanat Terimi Olarak Performans:
Başarım.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Performans:
1. Çalışanın yaptığı iş için harcaması gereken maksimum enerji, bilgi, kişisel yeterlilik ve işten aldığı doyum.

2. Önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirilen veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerinin gösterim amacıyla sergilendiği seyirlik.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Performans:
Amaçlara/hedeflere ulaşım çabalarının etkinlik ve verimlilik seviyesidir. Bu tanıma paralel olarak, belediyeler açısından performans; belediyelerin belirlediği stratejik amaçları gerçekleştirmek üzere giriştikleri faaliyetlerin ve personelin iş ve işlemlerinin sonucunun etkinlik ve verimlilik açısından belirlenmesi, böylece belediyenin genel olarak başarısının tespit edilmesi olarak tanımlanabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Performans:
1. Elde edilen bir başarı, başarım.

2. Verim gücü.

 

Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri:

Tarafsızlık: Karşılaşılan durum ve olayları ele alırken herhangi bir kişi, zümre, tutum veya düşünceden yana tercih yapmama, yansız kalma hali.

Haber Ara Başlığı: Çok paragraflı, uzun ve önemli haberlerde okuma kolaylığı sağlamak amacıyla paragraflar arasına yerleştirilen birkaç kelimelik başlıklar.

Sayısal Yayın: Sayısal kodlama ve modülasyon tekniği kullanılarak kablo, uydu, karasal ve benzeri ortamlardan yapılan yayın hizmeti.

Arşiv: Yayınlanmış veya yayınlanmamış tüm programlara ait veya program yapımı amacıyla kullanılabilecek, televizyon kanalı tarafından çekimi yapılmış ya da d

Mobil Ortam: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, cep telefonu, taşınabilir aygıtlar vb. gezici cihazlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan iletim ortamı.

Prodüksiyon: Yayın ve/veya diğer ortamlar için üretilen görsel/işitsel içeriklerin tamamlanmış ürüne dönüştürülme süreci.