Performans Nedir? Performans Hakkında Kısaca Bilgi

Performans Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Performans:
Oyuncunun önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirdiği veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerisini gösterim amacıyla sergilediği seyirlik.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Performans:
1. Elde edilen başarı, verim gücü, başarım, takat sınırı.

2. Fiziksel aktivite sırasında o aktivitenin gerektirdiği fizyolojik, psikolojik ve biyomekanik verim.

3. (Psikolojide) Dile bağlı olmayan yetenek.

 

Sanat Terimi Olarak Performans:
Başarım.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Performans:
1. Çalışanın yaptığı iş için harcaması gereken maksimum enerji, bilgi, kişisel yeterlilik ve işten aldığı doyum.

2. Önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirilen veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerinin gösterim amacıyla sergilendiği seyirlik.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Performans:
Amaçlara/hedeflere ulaşım çabalarının etkinlik ve verimlilik seviyesidir. Bu tanıma paralel olarak, belediyeler açısından performans; belediyelerin belirlediği stratejik amaçları gerçekleştirmek üzere giriştikleri faaliyetlerin ve personelin iş ve işlemlerinin sonucunun etkinlik ve verimlilik açısından belirlenmesi, böylece belediyenin genel olarak başarısının tespit edilmesi olarak tanımlanabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Performans:
1. Elde edilen bir başarı, başarım.

2. Verim gücü.

 

Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri:

Fonetik: Dilin ses ve ton eğitimini, dil ritmi ve konuşma temposunu, özel olarak da konuşma dinamizmini öğreten bilim kolu.

Haber Değeri: Tarihsel süreç içinde genel kabul görmüş evrensel habercilik kuralları çerçevesinde, olay/olgu/fikir/sorunun kitlelere haber olarak verilebilmesi için

Şive: Bir dilin değişik bölgeler, yöreler veya sınıflara göre gösterdiği söyleyiş özelliği.

Haber Öğeleri: Bir haberde mutlaka bulunması gereken 5N1K sorularının cevapları ile haberin gerçeklik, doğruluk, yenilik/güncellik, anlaşılırlık, ilginçlik, önemlili

Tehlike: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek, zarar veya hasar verme potansiyeli.

Haber Ajansı: Yurt ve dünya olaylarını ve gelişmelerini toplayıp haberleştiren, yayımlayan ve abonelere servis yapan kurum/kuruluş.