Rezervuar Nedir? Rezervuar Hakkında Kısaca Bilgi

Rezervuar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Rezervuar:
Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rezervuar:
Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde işlem bittikten sonra klozet, tuvalet taşı ya da pisuvarları temizleme amacıyla kullanılan tanktır. Rezervuarlar su biriktirmek ve sonradan boşaltmak için kullanılır.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Ayrıştırıcılar: 1. Ölü hayvan ve bitkilerin çürümesini ve içerdikleri minerallerin toprağa karışmasını sağlayan organizmalar. 2. Organik maddelerin inorganik madde

Litoloji: Taşların fiziksel, kimyasal ve dokusal özelliklerini inceleyen bilim dalı. Ayrıca bir bölgedeki hakim kayaç ve tabaka yapısına verilen ad.

Oraj Yağışları: Konveksiyonel, yükselim yağışları, kırkikindi yağışları, siklonik yağışlar

Ekolojik Sistem: Canlıların birbirleriyle ve çevreyle olan ilişkileri.

Tüketim: Üretimle elde edilen, mal ve nesnelerin, toplumda, satın alma gücüne bağlı olarak istek bulması ve insanlar tarafından kullanılmasıdır.

Konsorsiyum: İki veya daha fazla tüzel kişinin bir araya gelerek, belirli bir proje ile ilgili olarak birlikte hareket etmek için, oluşturdukları şirket niteliğind