Rezervuar Nedir? Rezervuar Hakkında Kısaca Bilgi

Rezervuar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Rezervuar:
Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rezervuar:
Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rezervuar:
Tuvaletlerde işlem bittikten sonra klozet, tuvalet taşı ya da pisuvarları temizleme amacıyla kullanılan tanktır. Rezervuarlar su biriktirmek ve sonradan boşaltmak için kullanılır.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Fitocoğrafya: Bitki coğrafyası.

Girdap: Bir engelle karşılaşan hava kütlesi veya su akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, anafor.

Horizon: Özellikle toprak profillerinde üst üste sıralanmış zonlar, kuşaklardır.

İzohips (Eş Yükselti Eğrisi): Deniz seviyesi ve deniz seviyesinden itibaren aynı yükseklikteki noktaları birleştiren kapalı eğrilere izohips ya da eş yükselti eğrisi denir.

Dış Kuvvetler: Yerküre üzerinde aşındırma, taşıma ve biriktirme yaparak yer şekillerini değiştiren ve gücünü güneşten alan kuvvetlerdir.

Tabiat Parkları: Önemli bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliklerine sahip, doğal manzara bütünlüğü içinde insanların dinlenme ve eğlenmelerine uygun doğal alanlar.