Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:
Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:
Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:
Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:
Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Vitray: Pencereleri süslemek için; kesilmiş renkli camları, ince kurşun veya ağaç çubuklarla ya da alçı ile birbirine bağlayarak, yapılan resim.

Asansör: Binalarda katlar arasında düşey sirkülasyonu sağlamak amacıyla, insan ya da yük taşımak üzere birtakım makara ve halatlarla ve motor gücüyle donatılmı

Göğüsleme: Aşık ve dikme (baba) düzleminin yanal hareket yapmasını engelleyen stabilite elemanıdır.

Mafsal: Eklem, Birbirine bağlanmış parçaların her yönden dönmesini sağlayan bağlantı ögesi.

Ütopya: Gerçekleşmesi olanaksız tasarı ya da düşünce.

Perspektif: İki boyutlu bir yüzeyde objeleri üç boyutlu gösterebilme sistemidir. 15. yy. başlarında temel kuralları belirlenmeye başlanmıştır. Ufuk çizgisi üstünd