Eğitim Sitesi

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü

Proje Puan Tablosu Alan lideri öğretmenler tarafından her proje öğrencisinin değerlendirmeden aldığı notun yazıldığı tüm tablodur. Yılın sonuna kadar alan lideri öğretmen tarafından saklanır.

Psiko-Motor Davranışlar Duyu organları, zihin ve kasların birlikte çalışması sonucu ortaya çıkan davranışlar.

Radyo İle Eğitim 1. Okul içi ya da okul dışı eğitimi tamamlamak, zenginleştirmek gibi düşüncelerle radyo yayınlarından amaçlı ve planlı biçimde yararlanma.

2. Öğrenciler için hazırlanan özel radyo programlarıyla yapılan eğitim.

Rehberlik Servisi Öğrencilerin kendilerini tanımaları, çevrelerine başarılı biçimde uyabilmeleri, gerçekçi öğrenim ve meslek planları yapabilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve istendiğinde vermekle görevli kılavuzluk bölümü.

Rektör Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin düzenli yürütülmesinden sorumlu profesör.

Açıklamalarıyla 556 Eğitim-Öğretim Terimi

Resmî Eğitim Devlete bağlı eğitim ve öğretim kurumlarınca verilen eğitim.

Ruh Sağlığı 1. Beden sağlığına koşut ve onunla yakından ilişkili olarak ruh ve zihin etkinliklerinin sağlıklı oluşu.

2. Bireyin ruhsal ve zihinsel yönden çevresine uyumuyla ilgili konu ve sorunları inceleyen eğitim alanı.

Rüştiye Ortaokul derecesinde olan eğitim kurumu.

Sağır Bütün düzeltmelere karşın işitme yitimi 70 desibelden daha çok olan, eğitim-öğretim çalışmalarında işitme gücünden yararlanamayan (kimse).

Sağlık Bilgisi 1. Bireysel ve toplumsal açıdan beden sağlığının önemi üzerinde duran, okulda, çevrede ve ülkede beden sağlığına ilişkin olumlu ve olumsuz etmenleri inceleyen bilgi alanı.

2. Sağlıklı öğrenim ve öğretim koşullarıyla ilişkili olan bilgi ve ilkelerin tümü.

3. Beslenme, uyuma, diş bakımı vb. konuları kapsayan, öğrencilere beden ve ruh sağlığını koruma yollarını öğretmek amacıyla okutulan ders.

Sapınç 1. Özel bir görevin olağan sonucuna varmasını engelleyen sapıklık.

2. Doğal yoldan herhangi bir biçimde ayrılış.

Sapkın Davranışlarıyla yaşadığı toplumun gelenek ve göreneklerine ters düşen, o toplumun yasa ve kurallarına uymamakta direnen, sapınca düşen (genç).

Sapkınlık Toplumun benimsediği ahlak ölçüleriyle sürekli olarak çelişme durumunda olma.

Saplantı 1. Belli bir düşünce ya da yararsız bir eylem üzerinde direnme biçiminde kendini gösteren ve engel olunamayan içtepi.

2-Bir kimsenin saplanmış olduğu ve kendini kurtaramadığı yanlış düşünce.

Sayılama 1. Bir sonuç çıkarmak amacıyla olguları düzenli biçimde gözleme, derleme, elde edilen verileri sayı olarak gösterme işi ve bu işi kendine konu edinen bilim.

2. Bir dizi sayısal gözlem ya da sonucu gösteren değer ya da ölçü.

Senaryo Eğitim programının, yaşamdan yalıtılmış biçimde işlenmesi yerine, eğitilmek istenen kişinin ilgi alanıyla birleştirilerek işlenebilmesi için geliştirilen kurgu.

Senaryo Temelli Eğitim Kazandırılmak istenen bir bilgi-beceri-tutum-davranışın ne olduğunun ve nasıl kullanıldığının öğretilmesi yerine, uygun bir senaryo içine gömülmesi yoluyla ve başka bir iş yaparken öğrenilmesidir.

Sınav Analizi Sınav sonuçlarının soru, şube ve sınıf bazında ayrıntılı olarak değerlendirilmesi.

Sınıf Yönetimi Sınıfta hedefler doğrultusunda öğretim ve öğrenmenin meydana gelmesi için, öğretmenin öğrenme çevresi ve öğrenci davranışlarını düzenlemesi, kontrol etmesi ve değiştirilmesiyle ilgili teknik ve etkinlikler bütünüdür.

Somut İşlemler Dönemi Piaget'in ilkokul yıllarını kapsayan üçüncü bilişsel gelişim dönemi.

Diğer Eğitim-Öğretim Terimleri

İlk Sayfa ... 23 24 [25]26 27 ... Son Sayfa

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Açıklamalı Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü