Güncel Veteriner Hekimliği / Hayvancılık terimleri sözlüğümüzde Ağıl terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ağıl nedir? Ağıl ne demek? Ağıl hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ağıl Terimi Hakkında Bilgiler
Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Ağıl:
Koyun ve keçilerin barındırıldığı, dört tarafı ve üstü kapalı, kapısı, penceresi ve havalandırması bulunan geliştirilmiş yapılar, hlk. koyun pisliği, koyun yatağı.
Coğrafya Terimi Olarak Ağıl:
Hayvanların barındığı, çevresi taş veya ahşap ile çevrili yerlere ağıl adı verilmektedir. Ağıllar zamanla nüfusun artmasına bağlı olarak sürekli yerleşme haline gelebilir. Sürü sahipleri tarafından kurulan ağıllar kış mevsiminde hayvanların korunması amacıyla kullanılır.
Yöresel-Bölgesel Terimi Olarak Ağıl:
Yazın hayvanların koyulduğu yer (Erzurum)
Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ağıl:
Kimi görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker, hale.
Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri
Tenya: 1. Taeniidae ailesinde bulunan büyük yassı solucanların bir cinsi, Hydatigena.
2. Şerit, ince bant.
3. İnsanın, domuzun ve atgillerin kalın bağırsaklarında uzunlamasına kasların kuvvetlenmesiyle oluşan şeritler.
4. Beyin boşluklarında bulunan plexus choroideusların yapışma çizgileri.
Dezenfektan: Canlı için kullanılmayan ancak, aygıt ve malzemeler için kullanılan, mikropları öldüren kimyasal maddeler.
Evrim: Canlının tür olarak gelişmesi, bir canlıyı diğerinden ayırt eden morfolojik ve fizyolojik faktörlerin gelişmesi yolunda geçirilen bir seri değişim olayları, evolüsyon.
Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.
Tespih Böceği: Kabuklular sınıfından, 15 mm kadar uzunlukta, karada nemli yerlerde yaşayan, vücutları uzun ve kubbeli, dokunulunca küre biçimini alan kabuklu cinsi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü