Eğitim Sitesi

Evrim Nedir? Evrim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Veteriner Hekimliği / Hayvancılık terimleri sözlüğümüzde Evrim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Evrim nedir? Evrim ne demek? Evrim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Evrim Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Evrim:

Canlının tür olarak gelişmesi, bir canlıyı diğerinden ayırt eden morfolojik ve fizyolojik faktörlerin gelişmesi yolunda geçirilen bir seri değişim olayları, evolüsyon.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Evrim:

Canlı türlerinin uzun zaman içinde değişip geliştiğini açıklayan teori.


Coğrafya Terimi Olarak Evrim:

Zaman içinde değişme


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Evrim:

Değer veya biçimlerde meydana gelen yavaş yavaş ve kısmi değişim.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Evrim:

1. Basamak basamak oluşan ya da art arda ve sürekli olarak gerçekleşen değişme.

2. Bir yasaya uygun olarak doğada ya da toplumda görülen dönüşüm.


Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

Tespih Böceği: Kabuklular sınıfından, 15 mm kadar uzunlukta, karada nemli yerlerde yaşayan, vücutları uzun ve kubbeli, dokunulunca küre biçimini alan kabuklu cinsi.

Kangayam Sığırı: Hindistan'dan köken alan, vücudu orta büyüklükte, hareketli ve güçlü, rengi genellikle gri veya beyaz, erkeklerinin baş, boyun hörgüç ve arka kısımları daha koyu gri veya siyah renkli, dişilerinin diz bölgesinde koyu renkli nişaneler bulunan, özellikle çekim amaçlı iş hayvanı olarak yetiştirilen, süt verimi düşük fakat bölge koşullarına göre tatmin edici olan sığır ırkı.

Fermente Türk Sucuğu: Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.

Tumbu Sineği: Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü