Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Ahlak kuralları terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ahlak kuralları nedir? Ahlak kuralları ne demek? Ahlak kuralları hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ahlak kuralları Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ahlak kuralları:
Toplum tarafından oluşturulan iyi - kötü kavramlarından; iyinin yapılması, kötünün yapılmamasını emreden davranış kurallarına ahlak kuralları denir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Agnostisizm: Tanrı'nın var olup - olmadığının bilinemeyeceğini savunan görüş Agnostisizm'dir (Bilinemezcilik). Örneğin sofist düşünürlerden Protagoras "Tanrılar üzerine bilgi edinmekte çaresizim; ne var oldukları ne de olmadıkları, ne de ne şekilde oldukları üzerine." Agnostisizm adını ilk kullanan Thomas Huxley'e göre duyularımızla kavrayamadığımız şeyler konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz. Tanrı da duyularla kavranamadığı için var olup-olmadığını söyleyemeyiz.
Agnostisizm Tanrı'yı reddetmez. Fakat Tanrı ile ilgili bilgiye sahip olunamayacağından herhangi bir yargıda da bulunmaz.
Aile: 1- Aralarında gerçek ya da varsayımlı kanbağı bulunan, karşılıklı hak ve ödevleri üstlenen insanların oluşturduğu toplumun en küçük birimine aile denir.
2- Evlilik ve kan bağına dayanan; karı, koca, çocuklar, kardeşler vb. arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.
Akıl Yürütme: Kişiler, geçmiş yaşantıları, gözlemleri ve öğrenmeleri sonucunda oluşturdukları somut ve soyut tasarımlar arasında mantık ilkelerine uygun bağlantılar kurarak yeni yargılara varırlar. Buna akıl yürütme denir.
Alt Eşik: Duyu organlarının bir uyarıcıyı belli belirsiz almaya başladığı en düşük şiddettir.
Algı: 1- Nesne ya da olayların beyinde işlenerek, anlamlı bütünler olarak kavranmasına algı denir.
2- Duyu organlarını uyaran nesnelerin, niteliklerin veya olaylara ilişkin örüntülerin tanınması.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü