Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Akşam Namazı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Akşam Namazı nedir? Akşam Namazı ne demek? Akşam Namazı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Akşam Namazı Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Akşam Namazı:
Güneşin batmasından yatsı namazının vaktinin girmesine kadarki süre içerisinde kılınan üç rekâtlık farz namaz. Akşam namazının farzından sonra iki rekât sünnet kılınır.
“Yıldızlar doğmadan önce akşam namazını kılmak için acele ediniz!” (Hadis-i Şerif)
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Abı Hayat (Abıhayat): 1. Hayat suyu, bengi su.
2. İslam kültüründe içenin ölümsüz olacağı ve genç kalacağı varsayılan su.
3. Ahirette cezalandırılan bir kısım insanların, cehennemde kalmalarından dolayı üzerlerinde oluşacak siyahlığı giderici cennet suyu.
Afet: 1. Bela, hastalık, kusur, büyük felaket, musibet, hastalıkların dokularda yaptığı bozukluk, kıran.
2. İnsan müdahalesi olmadan meydana gelen deprem, sel, fırtına vb. musibet ve zararlar.
Aforoz: Hıristiyanlıkta kilise tarafından verilen “cemaatten kovulma” cezası. Aforoz edilen kişi cemaatten uzaklaştırılır. Kilise birliğinden çıkartılır. Hristiyanlığın ilk dönemlerinden beri uygulanan bu ceza; dinden ayrılanlara, büyük günah işleyenlere, kilisenin dogmalarına karşı gelenlere ve bilim adamlarına verilmiştir. Orta Çağ’da bu ceza kilise yöneticileri tarafından, devleti idare edenlere bir baskı aracı olarak kullanılmıştır.
Ahir Zaman: 1. Dünyanın sonu, kıyamet.
2. Kıyametin yaklaştığı ve alametlerinin belirginleştiği zaman. İslam inancına göre evrenin başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. Ancak bunun zamanını Allah’tan başka kimse bilemez.
“Ahir zaman belirtilerinden bazıları şunlardır: İlmin kalkıp cahilliğin yerleşmesi, sarhoşluk verici şeylerin yaygınlaşması, zinanın artması...” (Hadis-i Şerif)
Ahretlik: 1. Ahiret kardeşi.
2. Dünyanın süsüne ve gösterişine değer vermeyip kendisini ibadete veren, çokça hayır işleyen kimse.
3. Evlatlık alınan kimsesiz çocuk.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü