Eğitim Sitesi

Alaca Soymak Nedir? Alaca Soymak Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Mutfak - Yemek terimleri sözlüğümüzde Alaca Soymak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Alaca Soymak nedir? Alaca Soymak ne demek? Alaca Soymak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Alaca Soymak Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Alaca Soymak:

Kabuklu meyve veya sebzelerde kabuğun birer parmak arayla uzunlamasına soyulmasına denir.


Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

Aperatif: Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.

Aroma: 1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal, limon kabuğu rendesi veya vanilya kullanılır.

2. Gıdalardan çiğneme ile duyusal olarak hissedilen tat ve kokunun birlikte
oluşturdukları haz verici duyum.

Bağlamak: Sos, çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Bunun için eskiden ekmek içi veya yumurta sarısı kullanılırdı. Türk mutfağında Çerkez tavuğunun sosu ve terbiyesi hala Ortaçağ yöntemleri ile yapılır. Bağlamak için daha sonra unla karıştırılmış yağ kullanıldı. Bazen de daha yaygın olarak bunlar meyane haline getirilerek bağlayıcı görevi gördü. Modern mutfak ise en çok mısır nişastası ve kremayı en iyi iki bağlayıcı kabul ediyor.

Barsama: Güzel kokulu, yaprakları yemeklere konan nane ve yaban kekiğinin ortak adı.

Benmari: Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknikte bir kap yarı yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir. Benmari çoğunlukla yemeklerin, sosların vb. sıcak tutulması için ya da çikolata, tereyağı gibi aromatik ve hassas gıdaların eritilmesi için kullanılan bir ekipmandır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü