Eğitim Sitesi

Alerjik Konjonktüvit Nedir? Alerjik Konjonktüvit Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Alerjik Konjonktüvit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Alerjik Konjonktüvit nedir? Alerjik Konjonktüvit ne demek? Alerjik Konjonktüvit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Alerjik Konjonktüvit Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Alerjik Konjonktüvit:

Göz küresinin şeffaf en dış tabakası olan konjonktivanın alerjik nedenli iltihabıdır. Gözde kızarıklık, yanma, sulanma, kaşıntı ve batma hissi eşlik eder.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Anaflaksi: Anafilaksi vücutta yaygın ve ciddi bir alerjik reaksiyondur. Alerjenle teması takip eden dakikalar içinde aniden gelişir. Nefes almada zorluk bilinç kaybı hatta ölümle sonuçlanabilir. Anafilaksi acil tedavi gerektiren bir durumdur. Sonrasında ise bir alerji immünoloji uzmanının takibi gerekir. Anafilaksi belli maddelere karşı şiddetli alerjisi olan bazı kişilerde o maddeyle temas sonrası gelişir. Anafilaksiye en sık neden olan maddeler; besinler ilaçlar ve böcek sokmalarıdır.

Antihistaminik: Histamin insanlarda alerjik yanıtın gelişmesinde önemli bir rolü olan bir aracı maddedir. Antihistaminikler histamini bloke ederek alerjik yanıtı kontrol altına alan ya da gelişmesini engelleyen ilaçların genel adıdır.

Atopi: Çevresel alerjenlere alerjik yanıt vermeye ve bu yolla çeşitli alerjik hastalıklara yakalanmaya genetik olarak yatkın olma durumudur.

Atopik Dermatit: Atopik dermatit döküntü ve kaşıntıya neden olan kronik ve alevlenmelerle seyreden bir deri hastalığıdır. Genellikle ailesinde astım alerjik rinit gibi atopi (alerji) öyküsü bulunan kişilerde görülür.

Egzema: Erken dönemde deride kızarıklık kaşıntılı küçük kabarıklıklarla uzun dönemde cildin kuruma çatlama ve sertleşmesi ile seyreden cilt rahatsızlığıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü