Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Aleyküm Selâm (Aleykümselâm) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aleyküm Selâm (Aleykümselâm) nedir? Aleyküm Selâm (Aleykümselâm) ne demek? Aleyküm Selâm (Aleykümselâm) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Aleyküm Selâm (Aleykümselâm) Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aleyküm Selâm (Aleykümselâm):
"Selam, barış, esenlik, güven, huzur sizin de üzerinize olsun." anlamında “selamün aleyküm” cümlesine verilen cevap. Aleykümselam biçimindeki dua cümlesi “ve rahmetullahi ve berekâtühü” (Allah’ın acıması, rahmeti, bereketi ve bolluğu üzerinize olsun.) kelimeleri eklenerek de söylenebilir.
“Size birisi selam verdiği zaman siz de onu (ve aleykümselam ve rahmetullah) diyerek daha güzeliyle veya aynısıyla selamlayınız.” (Kur’an-ı Kerim 4/86)
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Altın Oluk: Kâbe’nin damında biriken yağmur sularının Hicr’e akmasını sağlamak için Kâbe’nin kuzeybatı duvarının üzerine yerleştirilmiş oluk.
Oluk ilk kez, Hz. Peygamber otuz beş yaşında iken, Kâbe’nin, Kureyş kabilesi tarafından yeniden inşa edilmesi sırasında konmuştur. Kâbe’nin oluğu ilk defa Emevi halifesi Velid b. Abdülmelik (705-715)’in emri ile Mekke valisi Halid b. Abdullah tarafından altınla kaplatılmış, bundan böyle Altın Oluk diye anılmıştır.
Alperen: 1. Kahraman, dini yaymak için savaşan derviş, mücahit.
2. Tarihte Anadolu’da hem veli hem de asker olarak görev yapanlara verilen unvan.
Amenna: İnandık, kabul ettik, doğrudur, böyledir anlamında onama kelimesi.
Anka: Halk arasında adı olup gerçekte var olmayan, Kaf dağında yaşadığına inanılan, efsanevi bir masal kuşu. Rivayetlere göre rengi yeşil olduğu için “Zümrüdüanka” da denir.
Arif: 1. Bilen, bilgili, çok anlayışlı, sezgili, herkesin anlayacağı kadar açık söylenmeyen bir sözün gerçek anlamını kavrayan.
2. Allah’ı ve yaratmış olduğu varlıkları gerçek yönüyle bilen kişi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü