Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Alüminyum terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Alüminyum nedir? Alüminyum ne demek? Alüminyum hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Alüminyum Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Alüminyum:
Alüminyum (simgesi Al) gümüşümsü renkte sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayisinde kullanım alanı geniştir. Yoğunluğu bakırın ve çeliğin üçte biridir, kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Alüminyumun parlak ve silik görüntüsünden yararlanılarak dekoratif amaçlı süs ve ev eşyaları yapımında kullanılmaktadır.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Alüminyum:
Sembolü Al olup yer kabuğunun %7'sini kaplar. Beyaz, parlak ve hafif bir metal olup Periyodik cetvelin 3. periyot III A grubunda yer alır.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Alüminli Çimento: İçinde en az %30 oranında alümin bulunan, sülfatlara dayanan, çabuk sertleşen çimento.
Alümin: Alüminyum oksit.
Altyapı: Su, elektirik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.
Alttan Çıkışlı Klozet: Döşemeye oturan, pis su çıkışı alttan olan klozet tipi.
Altın Varak: 24 ayarlık külçe altının dövülerek veya günümüzde makinelerde inceltilerek, 1 mm kalınlığında levhalar haline getirilmesi ve ardından güderiler arasında çok uzun süre tokmaklanması yoluyla elde edilen, yaldızlanacak yüzeye yapıştırılarak uygulanan oldukça ince altın Ievha. Altın varaklar, her birinde 24 sayfa/varak bulunan defterler halindedir. Mobilya yüzeylerinde, tavan işlemelerinde kullanılır. Altınlanacak yüzey üzerine yapıştırılması için miksiyon, tutkallı su ya da yumurta akından yararlanılır; üzerine zermühre sürülerek parlatılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü