Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Anket terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Anket nedir? Anket ne demek? Anket hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Anket Terimi Hakkında Bilgiler
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Anket:
Bir konu ile ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı veri toplama biçimi.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Anket:
Önceden hazırlanmış soruların yazılı olarak üzerinde inceleme yapılan insanlara doğrudan yöneltilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesidir.
Matematik-Geometri Terimi Olarak Anket:
Veri toplamada kullanılan ölçme aracı.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Anket:
Analiz için yararlı olacak bilgi toplamak için tasarlanmış yöntem, ön araştırma.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Anket:
Konuyla ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı bir veri toplama biçimi.
Benzer Sağlık-Tıp Terimleri
Antibiyotik: 1- Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen penisilin gibi kimyasal maddelerin genel adı.
2- Bitkilerde özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin, streptomisin vb. maddelerin ortak adı.
3- Bakterilerin üremesini engelleyen ya da öldüren; genellikle mantarlardan, bitkilerden ya da yapay olarak elde edilen ilaç grubu.
Antikor: 1- Vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği protein yapıdaki savunma maddesi.
2- Plazma hücreleri tarafından üretilen ve vücuda giren mikroplarla savaşımda rol oynayan proteinler. İmmünglobülinler (Ig) antikorlarla eşanlamda kullanılır.
Amniyon Sıvısı: Anne karnında embriyoyu koruyan ve besleyen sıvı.
Baskın Gen: Bir karakterin oluşumunda etkisini her zaman gösteren gen.
Bakteri: 1- Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır.
2- Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimli olan, bölünerek çoğalan, klorofilli ya da klorofilsiz tek hücreli canlı.
3- Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri olmayan, toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açabilen mikroskobik bir hücreli organizma.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü