Eğitim Sitesi

Anket Nedir? Anket Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Anket terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Anket nedir? Anket ne demek? Anket hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Anket Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Anket:

Önceden hazırlanmış soruların yazılı olarak üzerinde inceleme yapılan insanlara doğrudan yöneltilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesidir.


Matematik-Geometri Terimi Olarak Anket:

Veri toplamada kullanılan ölçme aracı.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Anket:

Analiz için yararlı olacak bilgi toplamak için tasarlanmış yöntem, ön araştırma.


Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Anket:

Konuyla ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı bir veri toplama biçimi.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Anket:

Bir konu ile ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı veri toplama biçimi.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Anksiyete Nevrozu: Kaygı düzeyinin yükselmesi sonucu bedensel gerginliğin ve ruhsal tedirginliğin artmasıyla yaşanan panik durumudur. Bu durum, hasta tarafından ölüm korkusu, sıkıntı, sıkışma olarak anlatılır.

Anoloji: İki benzer olay arasında karşılaştırma yaparak sonuca ulaşmaktır. Arjantin'de enflasyon oranı yüksek olduğundan toplumsal muhalefet fazladır. Yunanistan'da da enflasyon oranı yüksektir. O halde, Yunanistan'da da toplumsal muhalefet fazladır.

Anoloji (Andırma): İki olaydaki benzerliklerden yararlanarak, birinde var olan özelliği diğerinde de var saymaktır. Örnek : "Güney Afrika Cumhuriyeti'nde altın madeni çıkar ve Güney Afrika Cumhuriyeti zengin bir ülkedir." "Türkiye'de altın madeni çıkar." "O halde Türkiye de zengindir." Anoloji, zihnin özelden özele sonuç çıkarmasıdır ve doğruluk değeri olasılıklıdır.

Anormal davranış: Belirli doğal ve toplumsal ortamlarda dıştan ve içten gelen belirli şiddet ve süredeki uyaranlara, insanın alışagelenin dışında hatalı, kurala uymayan, uygunsuz cevap vermesi tepki göstermesidir.

Antropoloji (insanbilim): Evrim sürecinde, insanın değişen biyolojik yapısını, bedensel özelliklerini, ırklara ayrılıp ayrılmayacağını, ilkel toplulukları ve bunların kültürlerini inceleyen bir bilimdir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü