Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Apollon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Apollon nedir? Apollon ne demek? Apollon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Apollon Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Apollon:
Eski Yunan'da ışık tanrısı olup, şiir, müzik, dans, aydınlık , durgunluk ve ölçülü gücü simgeler. Sembolü ok ve gümüş yay ile lirdir.
Arkeoloji Terimi Olarak Apollon:
Güzelliğin, erdemin, güzel sanatların müziğin ve kahinliğin (falcılık) tanrısı.
Sanat Terimi Olarak Apollon:
Yunan mitolojisinde ışık ve us Tanrısı.
Mitoloji Terimi Olarak Apollon:
Zeus ile Leto’nun oğlu, Artemis’in kardeşi güneş ve güzel sanatlar tanrısı.
Benzer Tarih Terimleri
Arabacı Ocağı: Osmanlı Devleti, Klasik Dönemi'nde orduda yer alan Kapıkulu askerlerinin yayalarından bir ocaktır. Top arabalarıyla taşıma arabalarını yapan, bunlara ait gereçleri hazırlayan, topları ve ordunun savaş ağırlıklarını taşıyan ocaktır. Komutanı Arabacıbaşıdır.
Arafat: Mekke'nin doğusunda, hacıların kurban bayramının arife günü toplandıkları tepe.
Ararat: Ağrı Dağı'nın diğer adı.
Arazi-İ Emiriyye (Beylik Toprak): Osmanlı Devleti'nde aslı Beyt-ül Mala (devlet hazinesi) ait olan, tasarruf (kullanım) hakkı kişilere verilen tarla, çayır, yaylak, kışlak, koru vb. özellikteki topraklardır.
Arazi-İ Haraciyye (Haraçlı Toprak): İslam devletlerinde ele geçirilen topraklar kişilere mülk olarak verilebilir. İşte mülkiyet hakkı zımnilere (ehli-i kitap olup da Müslüman olma-yanlar) verilen özel mülkiyetteki bağ, bahçe özelliğine sahip, toplamı verimli alanlarda 60 dekarı, kıraç alanlarda 150 dekarı geçmeyen, ürün üzerinden haraç vergisi toplanan topraklara verilen addır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü