Eğitim Sitesi

Ayet Nedir? Ayet Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Ayet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ayet nedir? Ayet ne demek? Ayet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ayet Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ayet:

Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran'ın surelerini oluşturan tümcelerin ve tümceciklerin her biridir.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ayet:

Kur'an-ı Kerim'de sureleri meydana getiren uzun veya kısa vahiy ifadelerine ayet adı verilir.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ayet:

1. Kur'an-ı Kerim'de durak işaretleri arasındaki cümle ya da ifadelerdir. Kur'an surelerini oluşturan kısımlardan her biri.

2. Kuranı Kerimde sureleri meydana getiren cümle ve cümleler. Bir sayfadan meydana gelen ayetler olduğu gibi birkaç harften meydana gelen ayetlerde vardır. Yaygın görüşe göre Kuranı Kerimde 6666 ayet vardır.

3. Sözlükte işaret, delil ve alamet anlamlarına gelir. Terim olarak ise; Kur’an-ı Kerimi oluşturan uzun veya kısa vahiy ifadelerine denir. Ayetlerin uzunluk- kısalıkları eşit değildir. Bir sayfadan oluşan ayetler olabildiği gibi tek bir harften oluşan ayetler de vardır. Kur'ân-ı Kerim'de toplam 6236 ayet bulunmaktadır. Mekke’de inen ayetlere “Mekki ayet” , Medine de inen ayetlere ise “Medeni ayet” denir.


Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ayet:

Kur’an surelerini oluşturan kısımlardan her biri.


Benzer Tarih Terimleri

Ayhan: Asya Hunluları'nın Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Kağan'ın (Mete Hakan) altı oğlundan biridir. Yazır, Döğer, Dodurga ve Yaparlı Ay Han'ın oğullarından türeyen Oğuz oymaklarıdır.

Ay Yılı (Kameri) Takvimi: İlk kez, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarından Sümerliler'ce oluşturulan, Babilliler tarafından geliştirilen takvimdir. 354 gün ve 12 aydır. Arap-İslam Devleti Halifesi, Hz. Ömer zamanında başlangıcı Hicret alınarak Hicri-Kamer Takvimi oluşturuldu.

Azap: Osmanlı ordusunda, kalelerde ve donanmada görev yapan hafif piyade askeridir.

Babek: IX. yüzyıl'da Arap-İslam Devleti'nin Abbasiler Devri'nde devlete karşı ayaklanarak Azerbaycan'ı egemenliği altına alan, insanların her açıdan tam eşitliğini savunan, komünal (ortakçı) bir toplum yaratmaya çalışan bir dinsel öğretinin kurucusudur.

Bab-ı Ali: Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da Osmanlı devlet dairelerinin (Sadrazamlık, Hariciye ve Dahiliye Nazırlıkları) toplandığı bölgeye I. Abdülhamit'ten itibaren verilen addır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü