Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Bab-ı Ali Baskını terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bab-ı Ali Baskını nedir? Bab-ı Ali Baskını ne demek? Bab-ı Ali Baskını hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bab-ı Ali Baskını Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Bab-ı Ali Baskını:
İttihat ve Terakki Fırkası'nın Kâmil Paşa hükümetini devirmek için düzenlediği baskın (23 Ocak 1913).
Benzer Tarih Terimleri
Noyan: Moğollar ve Göktürkler'de savaşa giden yüksek rütbeli ve yetkili komutanlara verilen unvan.
Kluni Tarikatı: Fransa'da kurulan Hristiyan tarikatı. 10. yüzyılda bütün Fransa'ya yayıldıktan sonra İsviçre, İspanya, İngiltere, Almanya ve Macaristan'a kadar genişledi. Tarikat üyesi olan din adamları zamanla kral ve üst düzey yöneticilerde söz sahibi olarak, kiliseye yaptıkları baskıyla reform fikrini kabul ettirdiler.
Dogmatik Düşünce: Araştırmadan, sorgusuz şekilde fikirleri kesin ve doğru olarak kabul eden düşünce şekli.
Meclis Hükümeti Sistemi: "Konvansiyonel Sistem" olarak da bilinir. Meclisin üstünlüğü ilkesine dayanır, yasama ve yürütme kuvvetlerinin bir mecliste birleştiği yönetim biçimidir. Yürütme görevini yapan kurul bu meclis tarafından seçilir. Kurul, meclis adına görevini yerine getirir.
Kutsal İttifak: Papa'nın teşvikiyle Avrupa ülkeleri arasında kurulan ittifaklardır. Bu ittifakların çoğu Osmanlı Devleti'ne karşı oluşturulmuştur.
Avusturya, Malta, Lehistan, Venedik ve Rusya 1683'te güçlerini birleştirerek Kutsal İttifakı oluşturmuştur. Kutsal İttifak ile Osmanlı Devleti arasında 1699'a kadar yaşanan savaşlardan Osmanlı Devleti yenik çıkmış ve geniş oranda toprak kaybetmiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü