Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Barkod Etiketi (Barcode Label) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Barkod Etiketi (Barcode Label) nedir? Barkod Etiketi (Barcode Label) ne demek? Barkod Etiketi (Barcode Label) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Barkod Etiketi (Barcode Label) Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Barkod Etiketi (Barcode Label):
Makine tarafından okunabilen veriler içeren dikey çizgilerden oluşan küçük etiket. Kütüphane tarafından alınan her malzemeye, özel numarası olan bir barkod etiketi verilir.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Barkod Numarası (Barcode Number): Bir kitabın ön ya da arka kapağının içinde bulunan barkodun altındaki 14 haneli numara.
Baskısı mevcut kitap (books in print - BIP): Normal kitap ticareti kanalları kullanılarak satın alınması mümkün olan baskısı mevcut tüm kitaplar.
Başlık (Heading): Belirli kurallara göre düzenlenmiş bibliyografik bir kayda erişim noktası olarak kullanılan ad, sözcük, ibare.
Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation): Kataloglarda, dizinlerde ve literatür kaynakçalarında kullanılan ve bir yayının teşhis edilmesine yarayan bilgi. Formatları değişebilir ama bir kitap göndermesi (atıf) genellikle en azından yazar, başlık, yayıncı ve yayın tarihi hakkında bilgiler içerir. Bir makale göndermesi ise yazar, başlık, tarih ve makalenin içinde yer aldığı süreli yayın hakkında bilgiler içerir.
Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database): Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri altında araştırma yaparak aradıklarını bulabilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü