Eğitim Sitesi

Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Nedir? Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) nedir? Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) ne demek? Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Bibliyografik Gönderme / Referans (Bibliographic Citation):

Kataloglarda, dizinlerde ve literatür kaynakçalarında kullanılan ve bir yayının teşhis edilmesine yarayan bilgi. Formatları değişebilir ama bir kitap göndermesi (atıf) genellikle en azından yazar, başlık, yayıncı ve yayın tarihi hakkında bilgiler içerir. Bir makale göndermesi ise yazar, başlık, tarih ve makalenin içinde yer aldığı süreli yayın hakkında bilgiler içerir.


Benzer Kütüphanecilik Terimleri

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database): Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri altında araştırma yaparak aradıklarını bulabilir.

Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography): 1. Belirli bir konuya ilişkin kitapların veya makalelerin listesi.

2. Kitapların fiziki varlıklar olarak incelenmesi.

Birincil Literatür (Primary Literature): Bir konu hakkındaki özgün araştırmalar ya da yazılar. Teknik raporları, konferans literatürünü, patentleri, tezleri ve dergileri içerir.

Biyobibliyografya (Bio-bibliography): Eserlerin yazarı veya yazarları hakkında yaşam öyküsel kısa bilgi içeren bibliyografya.

Bölünmüş Katalog (Divided Catalog): Değişik kart tipleri için ayrı diziler halinde (yazar, eser adı, konu gibi başlıklar altında) düzenlenmiş katalog.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü