Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Başdefterdar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Başdefterdar nedir? Başdefterdar ne demek? Başdefterdar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Başdefterdar Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Başdefterdar:
Osmanlı Devleti'nde Tanzimat Fermanı'nın yayınlanmasına kadar görev yapan Rumeli Beylerbeyliğindeki maliye işlerine bakan en yüksek görevlidir.
Benzer Tarih Terimleri
Batılıcılık: İkinci Meşrutiyetin ilanından sonra ortaya çıkan, Osmanlı Devleti'nin Batılı devletlerle bütünleşmesi gerektiğini savunan düşüncedir.Bu düşünceyi savunanların bir kısmı Batı'nın tüm değerlerini almamız gerektiğini, bir kısmı da yalnızca teknolojisini almamız gerektiğini savunmuşlardır.
Bazilika: 1.Kral sarayı. 2.Ortadakiler yüksek, yanlardakiler daha çok alçakolmak üzere içi iki sıra sütunlu, üç salona ayrılmış, dikdörtgen biçiminde kilise.
Bedesten: Değerli eşya, kumaş, baharat ve mücevherlerin alınıp satıldığı kapalı çarşılardır.XIII. yüzyıl'da Selçuklular'la birlikte ortaya çıkmış ve Osmanlılarla yaygınlaşmıştır.
Bedeviler: Arap Yarımadası'nda çöllerdeki vahalarda konaklayarak koyun, keçi, at ve develeri besleyerek yaşamını sürdüren göçebe Arap topluluğudur. Arap Yarımadası'nın dışında Irak, Suriye ve Ürdün topraklarında da yaşamaktadırlar.
Bektaşilik: Hacı Bektaş Veli'nin kurduğu, toplumcu öğreti. Bu düşünceye göre, her insan gereken bilgiye erişmiş değildir. Gereken bilgiye inanan insan Kutup'tur ve evren onun çevresinde döner. Barışçı ve uzlaşmacı bir öğretidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü