Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Başkumandan terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Başkumandan nedir? Başkumandan ne demek? Başkumandan hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Başkumandan Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Başkumandan:
Savaşta bir devletin bütün kara, deniz ve hava kuvvetlerini yöneten büyük komutan, başkumandan, serdar.
Benzer Tarih Terimleri
İstimalet Politikası: İstimalet (hoşgörü) politikasına göre Osmanlı Devleti; fethettikleri topraklarda bulunan halkın dinine, örflerine, adetlerine, yaşam biçimlerine saygı göstermiştir. Bu konuda feodal beylerle de mücadele eden Osmanlı Devleti bu politikası sayesinde bir çok toprağı ve üzerindeki halkı uzun yıllar boyunca hakimiyeti altında tutabilmiştir.
Kibele: Kibele (Kybele), Anadolu kökenli bir ana tanrıçadır.
Yassı Çemen Savaşı: 1230 yılında Erzincan yakınlarında Selçuklu Devleti ve Eyyubiler ittifakı ile Harezmşahlar arasında yapılan savaştır. Savaş kesin olarak Selçuklu - Eyyûbî zaferi ile sonuçlanmıştır.
Süzeren: Ortaçağ Feodalite (Derebeylik) döneminde halkın himayesi altına girdiği kişilere süzeren adı verilir.
Ayazma: Ortodoks Hıristiyanlarca şifalı ve kutsal sayılan su kaynakları ve pınarlara verilen isim. Kelime kökeni olarak kutsal anlamına gelen Yunanca Hagia ve su anlamına gelen “ma” kelimelerinin birleşiminden oluşan hagiama zaman içerisinde “ayama”, “ayazma” olarak değişimlere uğramıştır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü