Eğitim Sitesi

Beyin Göçü Nedir? Beyin Göçü Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Beyin Göçü terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Beyin Göçü nedir? Beyin Göçü ne demek? Beyin Göçü hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Beyin Göçü Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü:

Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü:

İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.


Benzer Coğrafya Terimleri

Biomas Enerji: Bitkisel ve hayvansal ürünlerden elde edilen enerji.

Biyocoğrafya: Canlılar coğrafyası. Yeryüzündeki bütün canlıların dağılımı ve bunların arasındaki ilişkileri konu alan, coğrafya biliminin prensiplerine göre inceleyen bilim dalı.

Botanik (bitkiler bilimi) ve Zooloji (hayvanlar bilimi) olmak üzere iki bölümden oluşur.

Boğaz: 1) Akarsuların engebeli ve yüksek alanları aşındırması sonucu açtığı dar ve derin vadi (Fırat Boğazı gibi). Su kütlelerini birbirine bağlayan karaların birbirine dolaştığı kısım, Iki alçak bölgeyi birbirine bağlayan dağ sıraları arasın alçak bölüm.
2) Denizleri birbirine bağlayan dar su geçidi (Çanakkale Boğazı gibi).

Darboğaz: Kıvrımlı yerlerde enine kesen ve geçen dar vadi. Buna dilimizde kısık da denir. Çatı çukurlaşması.

Enine Boğaz: Her iki kıyıda türlü yapıda ve çoğunca yapı ile kıyı uzanışının birbirine uymadığı deniz boğazı. Bunlar küçük boğazlardır. Bunun tersi boyuna boğazdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü