Eğitim Sitesi

Bostancı Nedir? Bostancı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Bostancı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bostancı nedir? Bostancı ne demek? Bostancı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bostancı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Bostancı:

1- Osmanlı Devleti'nde sarayda görev yapan koruyuculardır. Doğrudan padişaha bağlıdır.

2- Saraylarla kasırların bekçiliğini yapan, zabıta işleriyle de ilgilenen saray mensuplarından bir kısmının unvanı.


Benzer Tarih Terimleri

Boşnaklar: Bosnalı Müslüman halka verilen addır. Slav, Hırvat, ve Avar karışımı bir topluluktur.

Brahmanizm: Eski bir Hint inanışıdır. Bu inanışa göre,insanlar yüce yaratıcı olan Brahman'ın vücudunun değişik yerlerinden yaratıldıklarından, birbirlerine eşit değildir ve belirlenen sınıf ve zümreler içinde kalmak zorundadır. Bu sınıflaşmaya kast sistemi denilir ve soydan gelen zorunlu bir durumdur. Bu sınıflar dört çeşittir:
1. Brahmanlar : Rahipler sınıfı
2. Kşatriyalar : Soylular ve askerler sınıfı
3. Vaysyalar : Çiftçiler ve tüccarlar sınıfı
4. Sudralar : Hizmetkarlar ve işçi sınıfı
Bu dört sınıfın dışında kalan insanlara Parya denir ve aşağılanmış topluluklardır.

Breslau: 1914'de Osmanlı Devleti'ne sığınan ve satın alındığı ilan edilerek adı Midilli olarak değiştirilen iki gemiden küçük olanı.(Diğeri Goben-Yavuz)

Budizm: Brahmanizm'den sonra Hindistan'da ortaya çıkan inanıştır. Bir din olmaktan çok ahlak kurallarını kapsamaktadır.Bu inanışa göre, yaşam elem ve acı demektir. Nedeni ise, insanların ihtiraslı olmalarıdır. İnsanların acılardan kurtulabilmesi için, Nirvana'ya (sonsuz huzur) ulaşması gereklidir. Bu da ancak yaşamın her alanında doğrulukla olasıdır.

Buhari ( 810-870 ): Sünni İslam kültürünün en önemli ilahiyatçısıdır. Sahih-i Buhari adlı kitabı, Hz. Muhammet'in hadislerini içerir. Sunni İslam dünyasında, Kuran'dan sonra en önemli belgedir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü