Eğitim Sitesi

Cephe Nedir? Cephe Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Cephe terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cephe nedir? Cephe ne demek? Cephe hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Cephe Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz. Görünüş.


Coğrafya Terimi Olarak Cephe:

1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. Bir cephede soğuk havanın yerini sıcak hava alırsa buna sıcak cephe, sıcak havanın yerini soğuk hava işgal ederse buna da soğuk cephe denir.

2- Farklı karekterdeki, sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşması sonucunda, bu farklı hava kütlelerini birbirinden ayıran sınır veya yüzey.


Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Cephe:

Üzerinde savaşın sürdüğü bölge, savaş bölgesi.


Sanat Terimi Olarak Cephe:

Yapının dış yüzeyine verilen ad.


İnşaat Terimi Olarak Cephe:

1.Bir binanın yüzlerinden her biri; özellikle ön yüz.

2. Görünüş.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Camyünü Asma Tavan: Isı kaybının çok olduğu mekanlarda yoğunlukla kullanılan asma tavan çeşididir. Dekoratiftir, hafiftir, kırılmaz, darbe ve titreşimlerden etkilenmez, kolay takılır, kolay sökülür, kolay temizlenir, alev almaz, uzun ömürlüdür, ısı yalıtımı sağlar, ortamın akustiğini düzenler, gürültüyü emer, konuşmaları anlaşılır kılar. Montajı, sökülmesi ve temizlenmesi kolay ve hızlı olan camyünü ürünler aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yaratır.

Cam Yünü: Yerli olarak temin edilen, inorganik hammadde olan silis kumunun 1200ºC - 1250ºC'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve pas yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez.

Cam Tuğla: Yarı saydam duvar yapmakta kullanılan içi boş cam blok. Cam tuğla, ısı ve ses yalıtımına ilave olarak ışık geçirme özelliği olan yatay ve dikey iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek bir yapı elemanıdır.

Cam Kiremit: Işık geçiren çatı örtüsü yapmakta kullanılan, camın preslenmesiyle elde edilen bir tür kiremit.

Cam Elyafı: Cam ipliklerden meydana gelen, bir çeşit dokuma. Cam elyafı, polyesterle birlikte fiberglas yapımında kullanılır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü