Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Curiata terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Curiata nedir? Curiata ne demek? Curiata hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Curiata Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak Curiata:
Roma'nın krallık olduğu dönemde yurttaşların curia'lar olarak katıldıkları meclise verilen ad. Örneğin, Comitia Curiata Kralı seçmekle yükümlü olan meclisti.
Benzer Arkeoloji Terimleri
Çekimli Diller: Yunanca, Latince ve Almanca gibi, anlamı aktarmak için büyük ölçüde çekimlere ya da sözcük biçiminin (morfoloji) değişimine dayanan dillere verilen ad.
Çivi Yazısı: Mezopotamya'da geliştirilen ve ıslak kile, çiviye benzer uçla bastırarak yazılan yazı sistemine verilen ad. (İng.Cuneiform)
Çokköktencilik: Özellikle insanları ve dillerin birçok kökene bağlı olduğunu savunan inanca verilen ad. Tekköktencilik inancının tersi. (İng. Poligenesis)
Decumanus: Roma şehirciliğinde, kentin orta yerinde cardo ile kesişen doğu-batı caddesine verilen ad.
Decuria: Roma'nın krallık döneminde curia'ları oluşturan 10 kişilk gruplara verilen ad. Bu dönemde her boy içinde 10 decuria'lık 30 curia bulunurdu.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü