Eğitim Sitesi

Denek Nedir? Denek Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Denek terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Denek nedir? Denek ne demek? Denek hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Denek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Denek:

Anket/görüşme sorularına yanıt vererek analiz için veri sağlayan kişi.


Biyoloji Terimi Olarak Denek:

Üzerinde deney yapılan.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Denek:

Deneylerde kullanılan canlı.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Denek:

Üzerinde, deney, araştırma, ölçme, sayısal işlem ve değerlendirme yapılan kimse ya da şey.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

Denence: Gözlemlenen olaylar ya da olay kümeleri arasında henüz kesinlikle kanıtlanmış olmayan, ancak kanıtlanması olası görülen ilişkileri ifade eden bir önerme.

Deney Grubu: Deneye tabi tutulan denekler grubu.

Dengeli Beslenme: Sağlık kurallarına uyarak doğru şekilde beslenme, bitkisel ve hayvansal godaları ölçülü şekilde tüketme.

Derebeylik: Orta Çağ'da, toprak mülkiyetine sahip olan ve himayesindeki toprağa bağlı köylülerin üretiminden büyük payı alan toprak sahiplerinin egemenliğine dayanan toplumsal düzen.Kısaca zengin toprak sahibi kişiler diyebiliriz.

İnsanlar eşit değildi. En üst tabakada KRAL, sonra SOYLULAR, en alt kesimde ise SERF'ler bulunurdu. Toprak feodal beyler arasında paylaşılmıştır. Ekonomik güç feodal beylerin elinde olduğu için Kral'a her istediklerini kabul ettirebiliyorlardı. Serf'ler toprakla beraber alınıp satılabilen sürekli toprak işçisi olan kişilerdi. Senyörler (feodal beyler) toprakların ve bu topraklar üzerindeki her şeyin, çalışanlar dâhil, sahibi idiler. Köylüler bu topraklar üzerinde çalışırlardı, bunun karşılığında para alırlardı.

Dernek: Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluğa dernek denir. Sakatlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü