Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Dış Parazit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Dış Parazit nedir? Dış Parazit ne demek? Dış Parazit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Dış Parazit Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Dış Parazit:
Bit, pire, kene gibi hareket organı ve sindirim enzimi olan parazitlerdir.
Benzer Biyoloji Terimleri
İç Parazit: Tenya kıl kurdu gibi hareket organı, sindirim enzimi olmayan, sadece sindirilmiş besinleri (glikoz, amniasit ) kullanabilen parazitlerdir. Bu nedenle konak canlının sindirim sisteminde yaşamını sürdürebilir.
Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu
Tam Parazit: Emeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt otu
Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar: Hem kendi besinini üretebilen hem de dışarıdan besini hazır alan canlılardır. Örnek: Öglena, böcekçil bitkiler. Böcekçil bitkiler klorofil taşırlar. Fotosentezle kendi besinlerini kendileri yaparken azot ihtiyaçlarını yakaladıkları böcekleri sindirerek sağlarlar.
Madde Döngüsü: Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar da üretilmesi gerekmektedir. Doğada ekolojik önemi olan bu maddeler canlılar ve çevreleri arasında alınıp verilir. Bu maddeler güneş enerjisi yardımıyla belirli yörüngeleri izleyerek dolaşımlarını tamamlarlar. Maddelerin ekosistemdeki bu dolaşımına madde döngüsü denir. Tüm maddeler döngü yoluyla sürekli olarak canlılar tarafından yeniden kullanılır.
Canlılar için gerekli olup, devredilmesi gereken maddelerin en önemlileri; oksijen, su, azot, karbon, fosfor ve kükürttür.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü