Eğitim Sitesi

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Nedir? Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar nedir? Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar ne demek? Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar:

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Hem kendi besinini üretebilen hem de dışarıdan besini hazır alan canlılardır. Örnek: Öglena, böcekçil bitkiler. Böcekçil bitkiler klorofil taşırlar. Fotosentezle kendi besinlerini kendileri yaparken azot ihtiyaçlarını yakaladıkları böcekleri sindirerek sağlarlar.


Benzer Biyoloji Terimleri

Madde Döngüsü: Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar da üretilmesi gerekmektedir. Doğada ekolojik önemi olan bu maddeler canlılar ve çevreleri arasında alınıp verilir. Bu maddeler güneş enerjisi yardımıyla belirli yörüngeleri izleyerek dolaşımlarını tamamlarlar. Maddelerin ekosistemdeki bu dolaşımına madde döngüsü denir. Tüm maddeler döngü yoluyla sürekli olarak canlılar tarafından yeniden kullanılır.

Canlılar için gerekli olup, devredilmesi gereken maddelerin en önemlileri; oksijen, su, azot, karbon, fosfor ve kükürttür.

Su Döngüsü (Hidrolojik Dolaşım): Su, bazı doğal kuvvetler ve hava hareketleriyle atmosfer ile yeryüzündeki karalar ve sular arasında sistemli bir şekilde hareket etmektedir. Buna su döngüsü veya hidrolojik dolaşım denir.

Baskın Tür: Komünitelerde bazı türler diğerlerine göre daha sık görülür. Bu türlere baskın tür denir.

Süksesyon (Ardıllık): Bir ekosistemde değişen çevre koşullarının da etkisi ile zamanla baskın türün değişmesine süksesyon denir. Süksesyon bir bölgede ilkel ve basit canlı formlarından başlayıp zamanla gelişmiş canlı formlarının baskın tür haline geçmesini ifade eder.

1. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce hiçbir canlının yaşamadığı bir bölgede çevre koşullarının değişmesiyle ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesi olayıdır.

2. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce bir komünitenin bulunduğu bir bölgede yangın, sel gibi doğa olayları sonrasında komünite yok olur. Aynı bölgede ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesine ikincil süksesyon denir.

Uzun Gün Bitkisi: Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü