Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Diyalog terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Diyalog nedir? Diyalog ne demek? Diyalog hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Diyalog Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak Diyalog:
Oyun, roman, öykü gibi eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması, konuşmaya dayanılarak yazılmış eser. Roman, hikâye ve tiyatroda kahramanların karşılıklı konuşmaları. İki kişi arasında karşılıklı konuşma.
Edebiyat Terimi Olarak Diyalog:
İki kişinin karşılıklı konuşmasını tanımlayan Yunanca sözcük. Roman, hikaye, tiyatro gibi türlerde kahramanların karşılıklı konuşmalarının olduğu gibi yazılmasını ifade eder. En çok dram türünde görülür ve üsluba canlılık katar. Devrik cümleler kullanmaya elverişlidir. Örneğin Eflatun'un diyalogları ünlüdür.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Diyalog:
Karşılıklı konuşma.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Diyalog:
Kişilerin karşılıklı konuşmaları.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Diyalog:
İnsanların karşılıklı fikir ve düşüncelerini paylaşması, konuşması.
Benzer Tiyatro Terimleri
Döşeme: Türk Halk Edebiyatında "başlangıç" karşılığı kullanılan bir kelime.
Dramatize Etmek: 1-Bir olayı, duyguyu, düşünceyi canlandırarak (televizyon ve sahne oyunu biçimine getirmek) anlatmak; (mec.) bir olayı olduğundan daha acıklı bir şekle sokmak.
2- Bir edebi eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek.
Dublör: Tiyatroda ve sinemada bir rolün yedek oyuncusu.
Entrik Unsur,Entrika: Roman, hikâye ve tiyatro türlerinde, olayların okuyucuda ya da seyircide merak uyandıracak şekilde birbirine dolanması.
Epizot: 1- Yunan trajedisinin ögelerini oluşturan diyaloglu bölümlerin her biri. Bu bölümler modem tiyatroda perde adıyla bilinir.
2- Oyundaki asıl olaya karışan ikincil olaylar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü