Eğitim Sitesi

Dördüncü Zaman (Kuaterner) Nedir? Dördüncü Zaman (Kuaterner) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Dördüncü Zaman (Kuaterner) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Dördüncü Zaman (Kuaterner) nedir? Dördüncü Zaman (Kuaterner) ne demek? Dördüncü Zaman (Kuaterner) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Dördüncü Zaman (Kuaterner) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Dördüncü Zaman (Kuaterner):

Günümüzden 2 milyon yıl önce başladığı ve hala sürdüğü varsayılan jeolojik zamandır. Zamanın önemli olayları :İklimde büyük değişikliklerin ve dört buzul döneminin (Günz, Mindel, Riss, Würm) yaşanması. İnsanın ortaya çıkışı.Dördüncü zamanı karakterize eden canlılar mamut ve insandır.


Benzer Coğrafya Terimleri

Duvar ve Atlas Haritaları: Eğitim ve öğretim amacına yönelik haritalardır. Ölçekleri 1 / 1.100.000'dan daha küçüktür. Dünya'nın tümünü, kıtaları veya ülkeleri gösterirler.

Düden: Kalkerli arazide erime ile oluşan daire biçimli kapalı çukurluklara düden denir. Düdenler yer altı sularını birbirine bağlayan kanallardır. Düdenlere halk arasında su çıkan, su batan gibi adlar da verilir.

Dünya: Güneş Sistemi'nin gezegenlerinden biridir ve Güneş'e olan uzaklığı bakımından 3. Sırada bulunur.

Dünyanın Yıllık Hareketi: Dünya ekseni çevresinde hareket ederken aynı zamanda saat ibresinin tersi yönde, Güneş'in çevresinde de döner. Bu hareketini elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamlar. Buna 1 Güneş yılı denir. dersimiz.com Dünya'nın yıllık hareketi sırasında, Güneş'in çevresinde çizdiği yörünge düzlemine ekliptik denir. Yörünge şeklinin elips olması nedeniyle Dünya yıllık hareket sırasında Günöte - Günberi konumuna gelir.

Ekonomi Haritaları: Dünya'nın bütününün ya da bir bölümünün ekonomik özelliklerini gösteren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla endüstri kuruluşlarının türü, sayısı, dağılışı, çalışanların sayısı hakkında bilgi edinilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü