Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Enerji Alımı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Enerji Alımı nedir? Enerji Alımı ne demek? Enerji Alımı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Enerji Alımı Terimi Hakkında Bilgiler
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Enerji Alımı:
Yiyeceklerde bedenin kullanabileceği enerji haline dönüştürülebilen kimyasal enerji; genellikle gün içerisinde alınan tüm yiyecek ve içeceklerin toplamından elde edilen enerji anlamında kullanılır.
Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri
Mayalanmış Süt: Mayalanmış süt ürünleri, ayrıca kültür mandıra ürünleri veya kültür süt ürünleri olarak bilinir, laktik asit bakterileri olan laktobasilus, laktokokus ve lökonostok ile mayalanmıştır. Mayalanma süreci ürünün raf ömrünü uzatır ve ayrıca sütün sindirimini kolaylaştırır ve tadını arttırır. Mayalanmış süt ürünlerinin M.Ö. 10 000 yılından bu yana var olduğuna dair deliller vardır. Farklı tatlara sahip geniş bir kültür süt ürünleri yelpazesi sağlayacak kadar laboratuarlarda değişik laktobasili türü geliştirilmiştir.
Gıda İşleme: Gıdanın hammadde olarak kullanıldığı ve bir gıda ürünü elde etmek bir şekilde değişikliğe uğratılmasıdır.
Gıda Kaynaklı Hastalık: Gıda kaynaklı hastalıklar vücuda gıda yoluyla giren doğal olarak zehirli ya da bulaşıcı olan ajanların sebep olduğu hastalıklardır. Her birey gıda kaynaklı hastalıklar konusunda risklidir.
Gıda Güvenliği: Yiyecek, amaçlanan kullanımına göre hazırlandığında ve/veya yenildiğinde, tüketiciye zarar gelmeyeceğini kesinleştiren durumdur.
Früktoz Mısır Şurubu: Mısır şurubundaki früktoz (meyve şekeri) miktarının genellikle ağırlık glikozda olacak şekilde toplam şekerin %42-55 seviyesinde, işlemlerle arttırarak, elde edilen bir tatlandırıcıdır. İşlenmiş gıdalarda ve alkolsüz içeceklerde, örneğin gazoz ve fırın ürünlerinde, büyük miktarlarda, ancak tatlı yiyecek olarak bilinmeyen gıdalarda bile kullanılmaktadır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü