Güncel Beslenme ve Diyet terimleri sözlüğümüzde Früktoz Mısır Şurubu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Früktoz Mısır Şurubu nedir? Früktoz Mısır Şurubu ne demek? Früktoz Mısır Şurubu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Früktoz Mısır Şurubu Terimi Hakkında Bilgiler
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Früktoz Mısır Şurubu:
Mısır şurubundaki früktoz (meyve şekeri) miktarının genellikle ağırlık glikozda olacak şekilde toplam şekerin %42-55 seviyesinde, işlemlerle arttırarak, elde edilen bir tatlandırıcıdır. İşlenmiş gıdalarda ve alkolsüz içeceklerde, örneğin gazoz ve fırın ürünlerinde, büyük miktarlarda, ancak tatlı yiyecek olarak bilinmeyen gıdalarda bile kullanılmaktadır.
Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri
Beslenme Lifleri: Beslenme lifleri veya bazen kepek yiyeceklerin bitkisel bölümlerindeki sindirilemeyen iki temel bölümdür. Çözülebilen (prebiyotik, sıvı) lifler ki kolonda kolaylıkla gaz hale mayalanırlar ve fizyolojik olarak aktif yan ürünlerdir ve metobolizmik olarak atıl olan ve sindirim sistemindeki suyu çekerek dışkılamayı kolaylaştıran çözülemeyen lifler Mide-bağırsak yollarındaki içeriğin doğasını değiştirerek ve diğer gıda ve kimyasalların emilimini değiştirerek fayda eder. Çözülebilen lifler suyu emer ve jelimsi sıvı bir maddeye dönüşür ve sindirim yolundaki bakteriler tarafından mayalanır. Çözülemeyen liflerin şişme özelliği vardır ve mayalanmazlar ancak, Çözülemeyen temel lif lignin'in çözülebilen liflerin kaderini ve metabolizmasını etkiler. Kimyasal olarak beslenen lifleri nişastasız polisakkaritlerden, arabinoksilanlar, selüloz ve diğer bitki bileşenleri, dayanıklı dekstrinler, inulinler, ligninler, balmumu, sitin, pektin, beta-glukanlar ve oligosakkaritler oluşur. ABD tarım bakanlığı tarafından fonksiyonel liflerin diyetlerde lif kaynağı olarak kapsanması kanunu kabul edilmiştir. "Lif" kelimesi de yanlış kullanılmaktadır çünkü diyet lifi olarak adlandırılan birçok gıda lif değildir.
Mikrobesinler: Sağlıklı büyüme ve gelişme için insan vücudunda az miktarlarda gereken(ortalama günlük 5g ve daha az) vitamin ya da mineral gibi (iz mineraller dâhil) herhangi bir madde.
Koruma: Sıcaklığı, pH veya su miktarını kontrol ederek mikroorganizmaların çoğalmasını ya da enzimlerin çalışmasını durdurarak yiyeceklerin raf ömrünü uzatma yolları.
Koruyucu Maddeler: Mikrobiyotik çoğalma veya enzimatik ya da mikrobik faaliyetler sonucu yiyeceklerde meydana gelen istenmeyen bozulmaları geciktirmek ya da durdurmak için kullanılır. Antimikrobiyal ajanlar küf, maya veya bakteri oluşumunu engellerler.
Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü