Eğitim Sitesi

Engelli Koşular Nedir? Engelli Koşular Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Atletizm terimleri sözlüğümüzde Engelli Koşular terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Engelli Koşular nedir? Engelli Koşular ne demek? Engelli Koşular hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Engelli Koşular Terimi Hakkında Bilgiler

Atletizm Terimi Olarak Engelli Koşular:

Belirli aralıklara konmuş, değişik yükseklikteki on çitli engelin üzerinden aşılarak sürdürülen koşular. Bu koşular uzaklıklarına göre üç ana dala ayrılırlar:
1. 110-440 m engelli koşular.
2. 220-300 m engelli koşular.
3. 100 m bayanlar arası engelli koşular.


Benzer Atletizm Terimleri

Hazırlık Alanı: Atma ya da atlamadan önce yarışçının yürüme, sıçrama, koşma gibi hız kazanma yollarını denediği gerilme alanı. Bu alan, uzun atlamada 15 m, üç adım ile sırıkla atlamada 40 m, cirit atmada 30 m-36.5 m uzunluğunda olur.

Hazırlık Koşusu: Atma ya da atlamalardan önce en iyi dereceyi elde edebilmek amacıyla, yarışçının gelişme alanında hız kazanmak için yaptığı koşu.

Hendekli Engel: Çit ile su hendeğinden oluşan engel.

Hendekli Engel Koşusu: Her turunun dördüncü engeli çitli hendekli olan 28 çitli engel ve 7 hendekli engeli kapsayan 3000 m lik koşu ile 32 çitli engeli, 8 hendekli engeli olan 2 millik engelli koşuya verilen ad. (hendek:çukur)

Koşu Yeri: Kır koşularında, atletlerin izlemek zorunda oldukları işaretlerle belirlenmiş yarış yolu.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Atletizm Terimleri Sözlüğü