Eğitim Sitesi

Eşkinci Nedir? Eşkinci Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Eşkinci terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Eşkinci nedir? Eşkinci ne demek? Eşkinci hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Eşkinci Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Eşkinci:

1- Osmanlı İmparatorluğu'nda savaşa katılan eyalet askerlerine verilen addır.

2- II. Mahmut zamanında Yeniçeri Ocağı'ndan ayrılarak batılı yöntemlerle eğitilmek üzere kurulan yeni ordunun adıdır.


Benzer Tarih Terimleri

Etimoloji: Bir dildeki sözcüklerin hangi kökten geldiğini, ne anlama geldiğini inceleyen dil bilim dalıdır.

Etnografya: Yaşamış veya yaşamakta olan insan topluluklarının yazılı kültürlerini, örf ve adetlerini inceleyen bilim dalıdır. Halk bilimi.

Etnoloji: Toplumların (halkların) yapısını, kültür özelliklerini ve köklerini inceleyen halk bilimidir. Halkları ve kültürlerini sınıflandırır, onların kaynaklarını ve dağılımlarını, göç eylemlerini ve yayılışlarını araştırır.

Evkaf: Vakıf kelimesinin çoğuludur.Vakıflar, vakfedilen şeyler anlamındadır. İslam kültüründe, eğitsel, toplumsal, dinsel ve kültürel gereksinmeleri karşılamak amacıyla kurulan örgütlere vakıf denilir. Vakıf örgütlerine bağışlanan veya ayrılan mal ve gelirlere de evkaf denilir. Vakıflar imaret, han, hamam, yol, köprü, kervansaray, çeşme, camii, medrese, aşevi, şifahane ve mescit gibi binaları inşa etmek ve işletmek amacıyla örgütlenirlerdi. Vakıflara bağışlanan mallara ve paralara devlet karışmaz ve el koymazdı.

Evliya: Tasavvuf inancında tanrının dostluğunu ve sevgisini kazandığına inanılan kişilerdir. İnanışa göre, tanrı ayetlerini ve peygamberliğin kanıtlarını kıyamete kadar bunlar aracılığıyla ortaya koya-caktır. Halk arasında bu kişilerin öldükten sonra da özelliklerini sürdürdüklerine inanılmaktadır. Bu nedenle türbeleri ve mezarları İslam Dini'ni yanlış anlayan kimseler tarafından bir dilek ve adak yeri durumuna gelmiştir. Oysa İslam Dini'nde ölülerden medet umulmaz.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü