Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Farz-ı Kifaye terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Farz-ı Kifaye nedir? Farz-ı Kifaye ne demek? Farz-ı Kifaye hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Farz-ı Kifaye Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Farz-ı Kifaye:
Yükümlülerden bazılarının yapması ile diğerlerinden düşen ibadetlerdir. Cenaze namazı gibi.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
İftitah Tekbiri: Namaza başlarken alınan tekbirdir. Başlama tekbiri de denir. Kişi namaza başlarken ellerini kulaklarına kadar kaldırır ve "Allahu Ekber" diyerek iftitah tekbiri alır. Bu tekbire "Tekbiret'ül-İhram" da denir.
Ka'de: Namazda teşehhüd için "Ettehiyyatü Lillahi"yi okumak için oturmaktır. Bir namazda iki defa oturulursa, birinci oturuşa "Kade-i Ûlâ=İlk oturuş" ikincisine de "Kade-i Ahire=Son oturuş" denir.
Kaveme: Rukû halinden doğrulup ta bir defa "Sübhana rabbiyel azim" diyecek kadar ayakta durmaktır.
Salat: Namaz demektir. Çoğulu salavattır. Salat sözlükte dua manasındadır. Din deyiminde, bildiğimiz ibadetten, erkan ve zikirlerden ibarettir. Namaz kılana "müsalli" denir.
Sünnet-i Müekkede (müekket, kuvvetli sünnet): Peygamber (s.a.v.) Efendimizin devam edipte pek az yapmadıkları ibadetlerdir. Sabah, Öğle ve Akşam Namazlarının sünnetleri.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü