Eğitim Sitesi

Feeri Nedir? Feeri Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Feeri terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Feeri nedir? Feeri ne demek? Feeri hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Feeri Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Feeri:

Kahramanları melek, cin, şeytan… gibi varlıklardan meydana gelen masalların oyunlaştırılmış biçimi.


Tiyatro Terimi Olarak Feeri:

1- Doğaüstü olayları muhteşem dekorlar arasında gösteren. kahramanları cin, peri, dev vb. hayali varlıklar olan tiyatro eseri.

2- Masalların tiyatro sahnesinde dramatize edilmesinden doğma, cinlerin perilerin de rol aldığı bir tiyatro türü.


Dil ve Anlatım Terimi Olarak Feeri:

Kişileri melek, cin, peri vb. olan sahnelenmiş masal. Bu türde halk efsanelerinden yararlanılır.


Benzer Edebiyat Terimleri

Fıkra: İçinde güldürü ögesi bulunan kısa öyküler için kullanılan fıkra, gazete çevresinde gelişen ve günlük sorunlar hakkında, yazarın kişisel görüş ve düşüncelerini belirten öğretici metin türü.

Fonetik Sanatlar: Ses unsuruna dayanan sanatlar.

Fütürizm: Gelecekçilik. İtalyan şairi Marinetti'nin 1909'da Fransa'da ortaya koyduğu edebiyat akımı. Bu akım yaşamın sürekli değiştiğini, sanatın da yerleşik bütün kuralları bir yana bırakarak yeni biçim ve anlatım yolları yaratarak bu değişime ayak uydurması gerektiğini savunur.

Gazel: 1. Divan edebiyatında beş ile on beş beyit arasında değişen, ilk beytinin dizeleri birbiriyle, sonraki beyitlerinin ikinci dizeleri birinci beyitle uyaklı, genellikle lirik konularda yazılan nazım biçimi.

2. Beyit sayısı 5-15 olan, ilk beytinin dizeleri birbiriyle, sonraki beyitlerinin ikinci dizeleri birinci beyitle kafiyeli, genellikle lirik konularda yazılan divan şiiri nazım şekli.

3. Divan şiirinde en çok kullanılan nazım şekli. Aşk, tabiat, güzellik gibi konuları işleyen gazeller aa-ba-ca... şeklinde kafiyelenir ve beyit sayısı 5-15 arasında değişir.

Hamse: Divan edebiyatında beş mesnevinin bir araya gelmesiyle oluşturulan yapıt.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü